ΚΟΣΜΟΣ

25 Δεκεμβρίου: Πέντε γεγονότα που ξεχνάμε επειδή είναι Χριστούγεννα

25 Δεκεμβρίου: Πέντε γεγονότα που ξεχνάμε επειδή είναι Χριστούγεννα
Pixabay

Η 25η Δεκεμβρίου είναι ταυτισμένη με τα Χριστούγεννα, ωστόσο, στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που έχουν «σημαδέψει» αυτή την ημέρα.

Προφανώς και όταν το ημερολόγιο δείχνει 25 Δεκεμβρίου, όλοι είναι σε ένα χριστουγεννιάτικο mood και απολαμβάνουν τη γιορτινή ημέρα.

Βέβαια, υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που έχουν συμβεί στην ιστορία, την 25η Δεκεμβρίου, και ακριβώς επειδή η ημέρα αυτή έχει ταυτιστεί με τα Χριστούγεννα, δεν έχουν το «μερίδιο» που θα τους αναλογούσε στην επικαιρότητα ή στα αφιερώματα. Ρόλο σε αυτό, βέβαια, παίζει και το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «θετικές ειδήσεις», συνεπώς δεν συνάδουν και με την εορταστική ατμόσφαιρα.

Παρόλα αυτά, το Newsbomb.gr επέλεξε πέντε ιστορικά, και όχι μόνο, γεγονότα που έχουν συμβεί στις 25 Δεκεμβρίου και τα επαναφέρει στη μνήμη σας.

1758 - Παρατηρείται ο κομήτης του Χάλεϋ, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη του Έντμουντ Χάλλεϋ για το πέρασμά του. Αυτό ήταν το πρώτο πέρασμα του κομήτη που είχε προβλεφθεί.

1977 – Θάνατος Τσάρλι Τσάπλιν, Άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης

1989 - Ρουμανική Επανάσταση: Ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και η γυναίκα του, Έλενα, καταδικάζονται σε θάνατο και εκτελούνται μετά από συνοπτική δίκη.

1991 - Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ παραιτείται από πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης (η ίδια η Σοβιετική Ένωση διαλύεται την επόμενη ημέρα).

2016 - Θάνατος Τζορτζ Μάικλ, Άγγλος τραγουδιστής