ΚΟΣΜΟΣ

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Έρευνα για τα αδικήματα που προκύπτουν

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Έρευνα για τα αδικήματα που προκύπτουν

Έρευνα διεξάγεται στη Ρουμανία για τα αίτια του δυστυχήματος με το λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες τουρίστες στην πρωτεούσα της χώρας. 

Έρευνα διέταξε η εισαγγελία του Βουκουρεστίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stiripesurse.ro, την οποία διεξάγει η Τροχαία, ώστε να αποδώσει ευθύνες για τα εγκλήματα που προκύπτουν από το δυστύχημα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, στο οποίο ένα λεωφορείο με Έλληνες τουρίστες κόλλησε σε τούνελ - καρμανιόλα με αποτέλεσμα η μπάρα να συνθλίψει την οροφή.

Εν τω μεταξύ μια συγκλονιστική φωτογραφία από το λεωφορείο και τους εγκλωβισμένους Έλληνες τουρίστες δημοσιεύουν ρουμάνικα ΜΜΕ.

Τι λέει ο πρόεδρος των Τουριστικών Γραφείων Λάρισας

«Δεν ευθύνεται κανένα τουριστικό γραφείο» αναφέρει σε δηλώσεις του σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι με λεωφορείο γεμάτο Έλληνες, ο Γρηγόρης Λάβδας, πρόεδρος των Τουριστικών Γραφείων νομού Λάρισας.

«Τα αίτια θα ανακοινωθούν από το Βουκουρέστι, από την Τροχαία. Πώς έγινε το δυστύχημα. Σίγουρα σ’ αυτό το κομμάτι του δρόμου, είναι ένα τούνελ που δεν ξέρω ακριβώς, πώς έφτασε το λεωφορείο να είναι χτυπημένο από πάνω προς τα κάτω.

Κανένα γραφείο δεν ευθύνεται. Μπορεί να φταίει ο οδηγός. Δεν νομίζω να έχει να κάνει με την ταχύτητα. Είναι ένας περιφερειακός δρόμος, δεν μπορείς να αναπτύξεις τόσο μεγάλη ταχύτητα. Τα λεωφορεία είναι τόσο ασφαλή, ειδικά αυτό το αυτοκίνητο, έχει τα πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση, κάτι άλλο συνέβη».

Ο ίδιος συμπληρώνει ακόμα: «Με τον ιδιοκτήτη του λεωφορείου δεν έχω μιλήσει. Το λεωφορείο είναι από το Βόλο, είναι ένας πάρα πολύ καλός συνάδελφος».

Σχετικές ειδήσεις

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Τι λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Στο Google Maps τα... έριξε ο οδηγός

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες - 1 νεκρός