ΚΟΣΜΟΣ

Πελέ: Το ψαλιδάκι στη «Μεγάλη απόδραση των 11» και άλλες ταινίες

Πελέ: Το ψαλιδάκι στη «Μεγάλη απόδραση των 11» και άλλες ταινίες
foxsports.com.au

Ο τεράστιος Πελέ είχε πλούσια παρουσία και στη μεγάλη οθόνη...

Ο θάνατος του Πελέ έχει σκορπίσει θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος θρύλος του αθλήματος «έφυγε» στα 82 του το βράδυ της Πέμπτης (29/12), με τα μηνύματα για τον θάνατό του να έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και τα διεθνή πρακτορεία. Στη μνήμη πολλών, ήρθε η χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Η μεγάλη απόδραση των 11», του 1981, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με άλλους γνωστούς ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ’70.

Ο Πελέ σε αυτή την ταινία εμπνέει τους συμπαίκτες του και πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι. Μια κίνηση που πολλοί βλέποντάς την μπορεί να είπαν πως «αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες», αλλά ο Πελέ την είχε κάνει δεκάδες φορές και στους αγωνιστικούς χώρους.

Πριν από το «Escape to victory», πάντως ο Πελέ είχε πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Os Estranhos» και στη σειρά «O Barão Otelo no Barato dos Bilhões» στη Βραζιλία τη δεκαετία του ’60 και του ’70.

Ο Πελέ έπαιξε και σε κάποιες άλλες ταινίες, υποδυόμενος τον εαυτό του ενώ για αυτόν έχουν γυριστεί και κάποια σπουδαία ντοκιμαντέρ. Το «Pelé: Birth of a Legend» του 2016 ήταν μια από τις πολύ καλές παραγωγές, ενώ και το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του στο Netflix είχε επίσης εκατομμύρια προβολές.