ΚΟΣΜΟΣ

Ryanair: Ματαιώθηκαν δεκάδες πτήσεις στο Βέλγιο- Απεργούν τα πληρώματα

απεργία ryanair
Τα συνδικάτα εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν νέα απεργία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Τριήμερη απεργία πραγματοποιεί το προσωπικό πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα να καθηλωθούν δεκάδες αεροπλάνα.

Η τριήμερη απεργία ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή (30/12/2022) και συμπίπτει με το σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς. Συνολικά 48 πτήσεις της Ryanair ματαιώθηκαν σήμερα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλίπ Φερντόνκ, πρόεδρος του αεροδρομίου του Σαρλερουά, του δεύτερου του Βελγίου σε κίνηση επιβατών έπειτα από το Ζαβεντέμ των Βρυξελλών. Περίπου 22.000 ταξιδιώτες αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα εξαιτίας αυτής της τριήμερης απεργίας, διευκρίνισε ο Φερντόνκ.

Η ιρλανδική εταιρεία εκμεταλλεύεται 15 αεροπλάνα στο Βέλγιο και η απεργία δεν αναμένεται να έχει αντίκτυπο στα αεροπλάνα της που έχουν την έδρα τους σε άλλες χώρες.

Οι εργαζόμενοι της Ryanair στο Βέλγιο έχουν ήδη απεργήσει επανειλημμένα φέτος. Κατηγορούν την επιχείρηση ότι ασκεί πίεση με παράνομο τρόπο στους μισθωτούς της για να τους αναγκάσει να εργάζονται κατά καιρούς σε άλλα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στο Δουβλίνο. Τα συνδικάτα εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν νέα απεργία το σαββατοκύριακο της 7ης και 8ης Ιανουαρίου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Πελέ: Η 100 χρονών μητέρα του, «κλειδί» για την επιτυχία του

Πούτιν: Ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Κίνα

Στίβεν Τάιλερ: Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης