ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με αεροσκάφος της Qantas λόγω βλάβης - Προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Σίδνεϊ

Θρίλερ με αεροσκάφος της Qantas λόγω βλάβης - Προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Σίδνεϊ
Associated Press

Οι επιβάτες της πτήσης της Qantas που ταξίδευαν από το Ώκλαντ στο Σίδνεϊ λένε ότι άκουσαν ένα «μπαμ».

Με ασφάλεια προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ το αεροσκάφος της Qantas που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, λόγω μηχανικού προβλήματος.

Οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα τέθηκαν σε ετοιμότητα για να επέμβουν αν χρειαστεί στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι επιβάτες της πτήσης της Qantas που ταξίδευαν από το Ώκλαντ στο Σίδνεϊ λένε ότι άκουσαν ένα «μπαμ», καθώς ο ένας κινητήρας παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά δεν τους ενημέρωσαν ότι ο πιλότος έστειλε σήμα κινδύνου μέχρι να προσγειωθούν.

Περίπου μία ώρα πριν από την άφιξη του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο στάλθηκε σήμα «Mayday», αλλά αργότερα υποβαθμίστηκε σε «Pan» (πιθανή βοήθεια απαιτείται).

Η Sandika McAuley που επέβαινε στην πτήση QF144, συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άκουσε τον θόρυβο.

«Ήταν ακριβώς σαν ένας μικρός χτύπος, και μετά μια μικρή αναταραχή, και αυτό ήταν», είπε. «Απλώς σκεφτήκαμε εντάξει, αυτό είναι λίγο περίεργο».

Η αεροπορική εταιρεία έστειλε ένα άλλο Airbus A380 από το Σίδνεϊ στο Μπακού για να παραλάβει τους επιβάτες που είχαν αποκλειστεί μετά την εκτροπή.

Η υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κάθριν Κινγκ είπε ότι είναι ανακούφιση να γνωρίζουμε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς ζημιά.

«Μπράβο στο έμπειρο πλήρωμα που επέστρεψε το αεροπλάνο με ασφάλεια στο σπίτι», έγραψε η Κινγκ στο Twitter.

«Η αεροπορική βιομηχανία της Αυστραλίας είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο λόγω του αφοσιωμένου προσωπικού που εργάζεται στα αεροπλάνα και στα παρασκήνια», συμπλήρωσε.