ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πολική αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε μια γυναίκα και ένα αγόρι στην Αλάσκα

ΗΠΑ: Πολική αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε μια γυναίκα και ένα αγόρι στην Αλάσκα
AP Photo

Οι θανατηφόρες επιθέσεις πολικής αρκούδας είναι κάτι σπάνιο στην Αλάσκα τον τελευταίο καιρό.

Μια πολική αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε δύο ανθρώπους σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη δυτική Αλάσκα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι αστυνομικοί της Αλάσκας δήλωσαν ότι έλαβαν την αναφορά για την επίθεση στις 14:30 την Τρίτη στην Ουαλία, στο δυτικό άκρο της χερσονήσου Seward.

«Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι μια πολική αρκούδα είχε μπει στην κοινότητα και κυνήγησε πολλούς κατοίκους», ανέφεραν οι αστυνομικοί. «Η αρκούδα επιτέθηκε θανάσιμα σε ενήλικη γυναίκα και ανήλικο αγοράκι.

Την αρκούδα πυροβόλησε και σκότωσε κάτοικος της περιοχής κατά την επίθεση.

Η Anchorage daily news, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αλάσκας, ανέφερε ότι η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πολικής αρκούδας στην Πολιτεία έγινε το 1990. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Polar bear international μεταξύ 1870-2014 έχουν καταγραφεί συνολικά 73 επιθέσεις και σε αυτές έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι. Η συχνότητα των επιθέσεων ωστόσο αυξάνεται.

Στην Αλάσκα οι πολικές αρκούδες ζουν αποκλειστικά στον απώτατο βορρά και τα δυτικά παράλια της Πολιτείας. Η κλιματική αλλαγή, εξαιτίας της οποίας λιώνουν οι παγονησίδες, το φυσικό περιβάλλον των πολικών αρκούδων, απειλεί το είδος αυτό με εξαφάνιση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Θηλυκή αρκούδα νεκρή μετά από τροχαίο

Gucci: Κατακραυγή για τη νέα καμπάνια με αρκουδάκια και παιδικό στρώμα

Τραβούσαν βίντεο γάμου όταν αρκούδα «κατακρεούργησε» ελάφι