ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ευρώπη και ΗΠΑ θέλουν να επηρεάσουν τις εκλογές στην Τουρκία

Ερντογάν: Ευρώπη και ΗΠΑ θέλουν να επηρεάσουν τις εκλογές στην Τουρκία
Anadolu Ajansi

Σε νέα προεκλογική ομιλία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στη Δύση και ανέφερε ότι «παγκόσμιες δυνάμεις» θέλουν να κατευθύνουν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία.

Σε έναν συμβολικό χώρο, στο Πανεπιστήμιο Αντνάν Μεντερές, παραβρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (5/2) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση με νέους από το Αϊδίνι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναπτύξει ξανά το προεκλογικό του αφήγημα. Ο Ερντογάν επιτέθηκε εκ νέου στην αντιπολίτευση ενώ εκθείασε το κυβερνητικό του έργο, χωρίς να παραλείψει τις «κορώνες» απέναντι στη Δύση.

«Όλες οι παγκόσμιες δυνάμεις, από την Ευρώπη μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταβάλλουν ήδη μεγάλες προσπάθειες για να επηρεάσουν τις εκλογές της 14ης Μαΐου και να τις κατευθύνουν όπως θέλουν. Γι' αυτό είναι οι άθλιες εκστρατείες εναντίον μας», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας του, μίλησε για τον «Αιώνα της Τουρκίας» και για απαντήσεις που θα λάβουν «όσοι προκαλούν την τύχη τους», ενώ σχολίασε και το κλείσιμο προξενείων ευρωπαϊκών χωρών.

«Έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο. Τα προξενεία ορισμένων χωρών έκλεισαν και ακολούθησαν προειδοποιήσεις για τρομοκρατία. Είναι σαφές ότι κάτι επιδιώκεται. Τι γίνεται;», αναρωτήθηκε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Αν συνεχίσετε τέτοια πράγματα, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και νομίζω ότι έχουμε Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα. Θα λάβουμε και εκεί τις απαραίτητες αποφάσεις».

Με πληροφορίες από Anadolu