ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδός «ψευδοπροφήτης» ισχυρίζεται ότι προέβλεψε το σεισμό στην Τουρκία

Ολλανδός «ψευδοπροφήτης» ισχυρίζεται ότι προέβλεψε το σεισμό στην Τουρκία
Youtube

Σεισμός στην Τουρκία: Στην Τουρκία κάποιοι τον αποκαλούν «Μεσσία» και εύχονται να «τον είχε ακούσει το κράτος».

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η ανάρτηση ενός Ολλανδού, ο οποίος δηλώνει ερευνητής, και φέρεται ότι προέβλεψε το ισχυρό σεισμό στην Τουρκία. Μάλιστα, ο «Μεσσίας» κατάφερε να κάνει μέχρι και το Newsweek να ασχοληθεί μαζί του.

Ο «αστροσεισμολόγος» Frank Hoogerbeets μαζί με τους συνεργάτες του, στις 29 Ιανουαρίου, προειδοποίησε ότι «κάπου μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα σημειωνόταν σεισμός στις τεράστιες μωβ περιοχές του χάρτη που παρουσίαζαν στην κεντρική και νότια Ασία, καθώς και στον ωκεανό». Σε ανάρτηση του, μάλιστα, έγραψε ότι «κινδυνεύουν και οι γύρω περιοχές, ενώ δεν αποκλείονται και όσες δεν είναι καν κοντά στις μωβ ζώνες».

Μετά το σεισμό απέκτησε εκατομμύρια ακόλουθους, ενώ πολλοί από την Τουρκία τον αντιμετωπίζουν ως «προφήτη». Σύμφωνα με το Newsweek, πολλοί ενθουσιάστηκαν και αναρωτήθηκαν αν όλα αυτά μπορεί να έχουν κάποια επιστημονική βάση, ωστόσο σημειώνεται ότι ο ίδιος δεν έχει κάποιο σχετικό πτυχίο και βασίζει τις προβλέψεις του στους πλανήτες.

Ο «ψευδοπροφήτης» είχε κάνει μια ανάρτηση προ τριών ημερών, στην οποία ανέφερε ότι «αργά ή γρήγορα θα συμβεί ένας μεγάλος σεισμός της τάξης ίσως των 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή» δείχνοντας το επίκεντρο του σεισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Κάποιοι σεισμόπληκτοι εύχονται να «τον είχε ακούσει το κράτος». Ωστόσο, οι ειδικοί θεωρούν ότι «έπεσε μέσα» στην πρόβλεψή του απλώς γιατί η προσέγγιση της γεωγραφικής θέσης ήταν πολύ γενική και γιατί όλοι περίμεναν κάποια στιγμή να γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην περιοχή.

Ο ίδιος σε βίντεό του απέδωσε τον σεισμό σε κάποιου είδους ευθυγράμμιση της Σελήνης και του Δία και στη σύζευξη Ερμή και Αφροδίτης και Άρη. Επίσης, προέβλεψε έναν ακόμη μεγάλο σεισμό μέσα στον Φεβρουάριο στα Ιμαλάια ή στο Πακιστάν ή στην Τουρκία, ή ακόμα και στη Νέα Ζηλανδία.