ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση 4ου παιδιού από τους ήρωες της ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Τουρκία: Υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση 4ου παιδιού από τους ήρωες της ΕΜΑΚ
Glomex

Σεισμός στην Τουρκία: Οι Έλληνες πυροσβέστες δίνουν υπεράνθρωπη μάχη στα συντρίμμια για να απεγκλωβίσουν ένα παιδί το οποίο κάλυψε η μητέρα του με το σώμα της πιθανά για να προστατεύσει από τα ερείπια

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από την πόλη Χατάι της Τουρκίας όπου οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν ακόμα ένα παιδί, το οποίο έχει εντοπιστεί ζωντανό στα ερείπια κτιρίου που έχει καταρρεύσει.

Οι Έλληνες πυροσβέστες μόλις άκουσαν τη φωνή του παιδιού ρίχτηκαν στον αγώνα για να καταφέρουν να φτάσουν κοντά του, να πλησιάσουν στο σημείο που είναι παγιδευμένο, ακολουθώντας τον ήχο της φωνής του.

Η σκηνή που αντίκρισαν οι διασώστες είναι ανατριχιαστική, καθώς το παιδάκι βρίσκεται κάτω από το σώμα της μητέρας του, που δεν έχει σημεία ζωής και πιθανότατα προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί της, όταν η πλάκα του σπιτιού καταπλάκωσε και τους δύο.

Το πόδι του παιδιού είναι εγκλωβισμένο κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού και το σώμα της μητέρας του, ενώ οι προσπάθειες των διασωστών έχουν επικεντρωθεί στο να απομακρύνουν τα ερείπια και να μπορέσουν να το απεγκλωβίσουν.

Οι ηρωικές προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών που επιχειρούν στην πόλη Χατάι όμως διέκοψε ένας ισχυρός μετασεισμός, καθώς με εντολή των υπευθύνων της ομάδας χρειάστηκε να βγουν για λίγο από τα συντρίμμια για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Η επιχείρηση είναι και πάλι σε πλήρη εξέλιξη και οι ελπίδες για αίσια κατάληξη είναι ζωντανές, όσο το παιδί επικοινωνεί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι το παιδάκι είναι το πέμπτο άτομο, μαζί με τον 50χρονο και τρία ακόμα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από την Ελληνική Αποστολή Διάσωσης.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Τουρκία: Απεγκλώβισαν οικογένεια από συντρίμμια στη Συρία - Ζητωκραύγαζαν οι διασώστες

Δένδιας για Τουρκία: «Τα αισθήματα μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να διαφέρουν από των ηγετών τους»

Σεισμός στην Τουρκία - Οργή κατά Ερντογάν: Εντελώς απροετοίμαστο το κράτος, καθυστέρησε η βοήθεια