ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστική επιχείρηση της ΕΜΑΚ - Κοπέλα κρατά σφιχτά το χέρι διασώστη

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστική επιχείρηση της ΕΜΑΚ - Κοπέλα κρατά σφιχτά το χέρι διασώστη
Glomex

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικές ώρες στην γειτονική χώρα με τους Έλληνες διασώστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο στα χαλάσματα για τον απεγκλωβισμό μίας 21χρονης κοπέλας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μία μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση της ελληνικής αποστολής, που θα προχωρήσει σε πέμπτη διάσωση εγκλωβισμένου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε στην εκπομπή Live News, όπου περιέγραψε τις δραματικές σκηνές που εκτυλίσσονται στα χαλάσματα, με την 21χρονη Αϊρίν να κρατά σφιχτά το χέρι του διασώστη προσπαθώντας να βρει τις δυνάμεις να αντέξει λίγο ακόμη, με τον διασώστη να της δίνει κουράγιο.

«Ο Έλληνας διασώστης της 1ης ΕΜΑΚ κρατά το χέρι της 21χρονης Αϊρίν κι εκείνη δεν τον αφήνει, πραγματικά έχει γατζωθεί πάνω του. Ένα δοκάρι της έχει φρακάρει το πόδι. Θα βγει ζωντανή, προσπαθούμε να απελευθερώσουμε το πόδι της. Πιστεύουμε πως θα είναι η πέμπτη επιτυχία της ελληνικής αποστολής», δήλωσε.

«Η Αϊρίν προσπαθεί με νοήματα να έχει μία επαφή με τον διασώστη μας. Έχει γατζωθεί πάνω στο χέρι του και προσπαθεί να της δώσει το κουράγιο που χρειάζεται. Η γυναίκα αυτή είναι ταλαιπωρημένη. Της δίνουμε ψυχολογική υποστήριξη, υγρά, ότι χρειάζεται».

Οι διασώστες ελπίζουν πως ο απεγκλωβισμός της Αϊρίν θα πραγματοποιηθεί από ώρα σε ώρα.