ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: Το Εφετείο των Βρυξελλών κρίνει σήμερα την τύχη της- Ζητά αποφυλάκιση με βραχιολάκι

Εύα Καϊλή: Το Εφετείο των Βρυξελλών κρίνει σήμερα την τύχη της- Ζητά αποφυλάκιση με βραχιολάκι

Εύα Καϊλή: Σήμερα Τρίτη, εκδικάζεται η έφεση για αποφυλάκισή της ή μη - Πώς την «επηρεάζει» η απόφαση για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι

Για το μέλλον της Εύας Καϊλή θα αποφασίσει σήμερα, Τρίτη (28/02) το πρωί, το Εφετείο των Βρυξελλών το οποίο θα εξετάσει το αίτημα αποφυλάκισης της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Συγκεκριμένα η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή πρόκειται να ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, σε μια κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση . Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Η αγωνία κορυφώνεται καθώς την ίδια ώρα ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, βρίσκεται εκτός φυλακής και αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να επηρεάσει το μέλλον της Εύας Καϊλή.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δεν θα μπορεί πλέον να επικαλεστεί το γεγονός ότι το παιδί του ζευγαριού μένει μόνο του, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά ένα βασικό επιχείρημα για να αποφυλακιστεί.

Επίσης σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει μιλήσει στις Αρχές και είναι πιθανό να έκανε μια συμφωνία σαν αυτή του Αντόνιο Παντσέρι, προκειμένου να προφυλακιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, το αίτημα αποφυλάκισης του οποίου κρίνεται επίσης σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις