ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Νέο σκάνδαλο με αξιωματούχο της ΕΕ να πετά δωρεάν business class με Qatar Airways

Politico: Νέο σκάνδαλο με αξιωματούχο της ΕΕ να πετά δωρεάν business class με Qatar Airways
AP

Qatar gate: Ο Henrik Hololei, πέταξε δωρεάν στην business class της Qatar Airways εννέα φορές μεταξύ 2015 και 2021

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για συμμετοχή αξιωματούχων της ΕΕ στο Qatargate.

Σύμφωνα με το Politicoο γενικός διευθυντής του τμήματος μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Henrik Hololei, έλαβε δωρεάν πτήσεις από την κυβέρνηση του Κατάρ την ώρα που η ομάδα του διαπραγματευόταν μια σημαντική αεροπορική συμφωνία για την αεροπορική εταιρεία.

Όπως αναφέρει το Politico ο Hololei, πέταξε δωρεάν στην business class της Qatar Airways εννέα φορές μεταξύ 2015 και 2021. Έξι από τις δωρεάν πτήσεις πραγματοποιήθηκαν την περίοδο που καταρτιζόταν η συμφωνία για την πρόσβαση της Qatar Airways στην ευρωπαϊκή αγορά. Εντός της ΕΕ έχει ξεκινήσει ήδη μία εκστρατεία προκειμένου να προχωρήσουν οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το ρεπορτάζ του Politico.



Ο Hololei όπως αναφέρει το Politico, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Στο Εφετείο το αίτημα Καϊλή για αποφυλάκιση με βραχιολάκι

Το Εφετείο των Βρυξελλών θα εξετάσει σήμερα το πρωί, σε μια «κεκλεισμένων των θυρών» ακρόαση, τα αιτήματα των ευρωβουλευτών Εύας Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα ώστε να αποφασιστεί εάν θα παραμείνουν υπό κράτηση ή όχι για την υπόθεση του Qatargate.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα.

Ο Μαρί δεν θα είναι παρών λόγω κωλύματος και – εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή – θα εκπροσωπηθεί από συνεργάτη του εξίσου έμπειρο. Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή θα ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Τέλος, η εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε ότι ο σύντροφος της Καϊλή και κατηγορούμενος στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκε τη Δευτέρα ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο Φ. Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.

Σχετικές ειδήσεις