ΚΟΣΜΟΣ

Τέμπη: Το συγκλονιστικό βίντεο του CNN Turk – «Μοιραζόμαστε τον πόνο σας»

Τέμπη: Το συγκλονιστικό βίντεο του CNN Turk – «Μοιραζόμαστε τον πόνο σας»
InTime

Συγκινητικά μηνύματα και βίντεο από το CNN Turk, το οποίο αναφέρει ότι στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και μοιράζεται τον πόνο της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη. Από κάθε γωνιά της γης καταφτάνουν μηνύματα για συλλυπητήρια και συμπαράσταση στην Ελλάδα, με την Τουρκία να μην αποτελεί εξαίρεση. Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν έστειλε συλλυπητήρια μηνύματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ το ίδιο έκαναν και Τούρκοι υπουργοί, σε μια μορφή «ανταπόδοσης» της στήριξης για όσα έκανε η Ελλάδα για την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τύπος της Τουρκίας, με το CNN Turk να αναρτά μηνύματα συμπαράστασης αλλά και συγκινητικά βίντεο, αναφέροντας πως στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων.

«Στεκόμαστε δίπλα στον αδελφό λαό της Ελλάδας, μοιραζόμαστε τον πόνο σας», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο που βρίσκεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του CNN Turk, ενώ διαρκώς τόσο στα social media όσο και στα δελτία του καναλιού προβάλλονται βίντεο με όλες τις εξελίξεις από την τραγωδία στα Τέμπη.

«Η γειτονική Ελλάδα αναρρώνει από το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της. Ευχόμαστε συλλυπητήρια στους 46 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και υπομονή στους οικείους τους. Σε αυτή τη θλιβερή μέρα, στεκόμαστε δίπλα στον αδελφό λαό της Ελλάδας. Μοιραζόμαστε τον πόνο σας», αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/3) στο CNN Turk.

Το συγκινητικό ελληνικό τραγούδι της Μαρίας Φαραντούρη στο CNN Turk

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι το συγκινητικό βίντεο του CNN Turk, είχε «ντυθεί» ηχητικά με ένα τραγούδι της Μαρίας Φαραντούρη με τίτλο «Μοιρολόι», από το 1982.

Οι στίχοι του τραγουδιού

Μες στο κοιμητήρι, αχ, πικρή βροχή,
κάνε να μη σβήσει τούτο το κερί.
Κι ούτε ένα λουλούδι να μη μαραθεί,
δεν τον σκοτώσαν, έχει κοιμηθεί.
Κι εσύ, αγέρα, πάψε πια να κλαις,
δεν έχει φύγει, ψέματα μου λες.
Μην κοιτάς το στήθος που ’χει ματωθεί,
δεν τον σκοτώσαν, έχει κοιμηθεί.
Ζεστό σαν το ψωμί, καθάριο σαν νερό,
ένα παλικάρι είκοσι χρονώ.
Ούτε που τ’ αφήσαν ν’ απολογηθεί,
δεν τον σκοτώσαν, έχει κοιμηθεί.
Μαύρο κοιμητήρι, πως και να γενείς
κάμπος της ελπίδας και της προσμονής;
Ο αρχάγγελός μου έχει πια χαθεί,
μου τον σκοτώσαν, δε θα ξαναρθεί.