ΚΟΣΜΟΣ

Bρέθηκε η «Μαντλίν Μακάν της Ιταλίας»; Νέα τροπή σε 30ετές σίριαλ εξαφάνισης

To εξαφανισμένο κοριτσάκι το 1996 και πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα
To εξαφανισμένο κοριτσάκι το 1996 και πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα

Η υπόθεση εξαφάνισης της Άντζελα Τσελεντάνο άνοιξε ξανά, μετά απο 30 χρόνια. Είχε χαθεί μυστηριωδώς από ένα οικογενειακό πικ νικ στη Νάπολη, της Ιταλίας. Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρατείται σε νησί της Τουρκίας

Πληροφορίες αναφέρουν οτι η Άντζελα Τσελεντάνο, η οποία εξαφανίστηκε από ένα οικογενειακό πικ νικ στη Νάπολη τον Αύγουστο του 1996, ζει σήμερα στο νησί Μπουγιουκάντα, κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Οι Αρχές της Ιταλίας έχουν διατάξει νέα έρευνα μετά τον ισχυρισμό μιας Ιταλίδας, πως η Άντζελα ζει με έναν άνδρα που πιστεύει ότι είναι ο πατέρας της. Η Βιντσέντζα Τρεντινέλα, ισχυρίζεται πως έλαβε την πληροφορία αυτή από έναν ετοιμοθάνατο ιερέα, ο οποίος φέρεται να το έμαθε κατά τη διάρκεια μιας εξομολόγησης.

Η γυναίκα λέει μάλιστα πως ταξίδεψε στην Τουρκία και συναντήθηκε με την Άντζελα, καθώς και με τον φερόμενο ως απαγωγέα της. Μόλις επέστρεψε στην Ιταλία ειδοποίησε την αστυνομία η οποία επανεξετάζει τώρα την υπόθεση σε συνεργασία με τις αρχές στην Τουρκία. Οι γονείς της Άντζελα ψάχνουν την κόρη τους εδώ και 27 χρόνια και ακόμη ελπίζουν ότι μπορεί τελικά να επιστρέψει στο σπίτι.

Φωτογραφία της εποχής

Έχουν λάβει πολυάριθμες ανώνυμες αναφορές από ανθρώπους που λένε οτι την είδαν κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, σε μέρη μακρινά όπως το Μεξικό, η Νότια Αφρική και η Βενεζουέλα. Καμία πληροφορία μέχρι σήμερα δεν είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί η Aντζελα, όμως η οικογένειά της δεν σταμάτησε ποτέ να την αναζητά.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 'Αντζελα Τσελεντάνο εξαφανίστηκε στις 10 Αυγούστου του 1996 όταν ήταν σε οικογενειακό ταξίδι με τους γονείς και τις αδερφές της. Η οικογένεια ήταν σε ένα οργανωμένο ταξίδι στο όρος Faito, κοντά στο Castellammare di Stabia.

Γρήγορα το ταξίδι έγινε ο χειρότερος εφιάλτης της οικογένειας, όταν, γύρω στη 1 μ.μ ο πατέρας Κατέλο παρατήρησε ότι η τρίχρονη τότε Άντζελα δεν βρισκόταν πλέον πίσω του ενώ έτρωγε, όπου την είχε δει για τελευταία φορά πριν από ένα λεπτό.

Η οικογένεια άρχισε να ψάχνει για την Aντζελα, χωρίς αποτέλεσμα και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Η αστυνομία, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας συγκεντρώθηκαν τότε στο όρος Faito και ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό της μικρής, χτενίζοντας κάθε γωνιά του βουνού.

Η έρευνα συνεχίστηκε για τέσσερις μέρες και τέσσερις νύχτες. Ένα 11χρονο αγόρι δήλωσε τότε ότι είχε δει την Άντζελα να απομακρύνεται σε ένα μονοπάτι με κατεύθυνση προς ένα χώρο στάθμευσης. Εβδομάδες αργότερα, ένας 12χρονος είπε ότι είχε δει την Άντζελα μαζί με τον 11χρονο στο μονοπάτι και πως είχε δει δύο άνδρες να απαγάγουν το κορίτσι και να το βάζουν σε ένα αυτοκίνητο.

Το 2010, η οικογένεια Τσελεντάνο άνοιξε έναν ιστότοπο για να ζητήσει από όποιον γνώριζε κάτι για την Aντζελα να επικοινωνήσει μαζί τους. Η οικογένεια έλαβε τα στοιχεία της Celeste Ruiz που ζούσε στο Μεξικό και πιστεύεται ότι ήταν η Aντζελα. Για δύο χρόνια η οικογένεια ήταν πεπεισμένη ότι η Celeste θα μπορούσε να είναι το χαμένο κορίτσι της, τελικά ωστόσο οι ελπίδες διαψεύστηκαν. Στο τέλος Φεβρουαρίου, έχασαν για άλλη μία φορά τις ελπίδες τους όταν το τεστ DNA μιας γυναίκας από τη Νότια Αφρική, δεν ταυτοποιήθηκε τελικά με εκείνο της Άντζελας.

Τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα πάντα με την Τρεντινέλα, ο ετοιμοθάνατος ιερέας της είχε μιλήσει για έναν κτηνίατρο που ζούσε στο νησί, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ο οποίος φέρεται να είχε απαγάγει την Άντζελα. Η γυναίκα λέει ότι πήγε στο νησί χρόνια αργότερα και συναντήθηκε με τον απαγωγέα και την ίδια την Άντζελα.

Τα ιταλικά πρακτορεία ισχυρίζονται πως η κοινή αστυνομική δύναμη είχε ανακρίνει ένα άτομο που ονομάζεται «FD» στην Μπουγιουκάντα. Το άτομο αυτό φέρεται να αρνήθηκε ότι συνάντησε ποτέ την Τρεντινέλα. Η αστυνομία διαπίστωσε επίσης πως από τον άνδρα έλειπε μια ουλή, όπως περιγράφει η Ιταλίδα.

Ωστόσο, Ιταλός δικαστής παρέτεινε την έρευνα για άλλους 6 μήνες και ζήτησε να διερευνηθεί ο ισχυρισμός της Τρεντινέλα. Οι γονείς της Άντζελα φέρονται να είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα που ήρθαν από την Τουρκία, καθώς δεν έπαψαν ποτέ να αναζητούν την εξαφανισμένη κόρη τους.