Ινδία: Έσωσε σπάνιο γερανό και τώρα του τον κατάσχει το κράτος

Newsbomb

Ο Μοχάμεντ Αρίφ βρήκε πέρυσι έναν τραυματισμένο γερανό και τον φρόντισε για καιρό μέχρι να γίνει καλά. Το πουλί, αντί να φύγει, έμεινε μαζί του, όμως οι κρατικοί αξιωματούχοι στην Ινδία του το κατάσχουν

Ο Μοχάμεντ Αρίφ φρόντισε έναν πληγωμένο σπάνιο γερανό, αλλά το κράτος στην Ινδία έρχεται να τηρήσει τον νόμο του και να τον κατάσχουν.

Ο Μοχάμεντ Αρίφ βρήκε πέρυσι έναν τραυματισμένο γερανό και τον φρόντισε για καιρό μέχρι να γίνει καλά. Το πουλί, αντί να φύγει, έμεινε μαζί του.

Ο γερανός έφευγε μερικές ημέρες, αλλά πάντα γυρνούσε με το ηλιοβασίλεμα, έλεγε ο Αρίφ.

Την Τρίτη, όμως, πήγαν στο σπίτι του Αρίφ κρατικοί αξιωματούχοι για να του πουν ότι πρέπει να κατάσχουν το πουλί. «Εγώ δεν ξέρω από νόμους, είμαι αγρότης. Θα το καταλάβαινα να το έπαιρναν αν το είχα βάλει σε κλουβί και το είχα δέσει» είπε στο BBC.

Προσπάθησε να ακολουθήσει τους υπαλλήλους που πήγαν το πουλί σε καταφύγιο αγρίων ζώων, αλλά τον έδιωξαν. «Μάλλον θα τον έχουν σε κλουβί», λέει και εξηγεί ότι διαφορετικά «θα έρχονταν να με δει».

Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου αρνήθηκαν όμως και ότι ο γερανός είχε φύγει και από το καταφύγιο.

Εν τω μεταξύ η υπόθεση πήρε και πολιτικές διαστάσεις με την αντιπολίτευση στο κρατίδιο να κατηγορεί την κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές για βεντέτα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved