ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου - Καταθέτει για υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών

Πρίγκιπας Χάρι: Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου - Καταθέτει για υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών
Ο πρίγκιπας Χάρι στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.
(Photo by Jordan Pettitt/PA Images via Getty Images)

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας έφτασε σε δικαστήριο του Λονδίνου τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Μπορεί τα βρετανικά ταμπλόιντ να περίμεναν την άφιξη του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο για την στέψη του πατέρα του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου, όμως ο... αντάρτης των ανακτόρων έκανε μια εμφάνιση έκπληξη, 40 ημέρες νωρίτερα χωρίς να το μάθει κανείς προηγουμένως.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters η άφιξή του, έγινε πριν από την πρώτη ακρόαση σε μήνυση που άσκησαν ο Χάρι, ο τραγουδιστής Έλτον Τζον και άλλα πρόσωπα υψηλού προφίλ κατά του εκδότη της εφημερίδας Daily Mail για τηλεφωνικές υποκλοπές και άλλες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

Σύμφωνα με το Sky News στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι και του Έλτον Τζον θα καταθέσουν οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Σάντι Φροστ, ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φέρνις και η βαρόνη Ντορίν Λόρενς του Clarendon OBE.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της ομάδας εξέδωσαν μια δήλωση πέρυσι υποστηρίζοντας ότι έχουν «απαραίτητα και άκρως ανησυχητικά στοιχεία» ότι έχουν πέσει θύματα «απεχθούς εγκληματικής δραστηριότητας και κατάφωρων παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής» από τον όμιλο εφημερίδων.

Οι ισχυρισμοί της ομάδας των διασήμων για παράνομες δραστηριότητες που αφορούν τον εκδότη της Mail, της Mail on Sunday και της MailOnline περιλαμβάνουν:

  • Την πρόσληψη ιδιωτικών ερευνητών για τη παράνομη τοποθέτηση συσκευών ακρόασης μέσα στα αυτοκίνητα και τα σπίτια των ανθρώπων.
  • Την ανάθεση σε ιδιώτες να παρακολουθούν και να καταγράφουν κρυφά τις ζωντανές, ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες των ανθρώπων, ενώ αυτές πραγματοποιούνται.
  • Την πληρωμή αστυνομικών υπαλλήλων, που διατηρούν σχέσεις με ιδιωτικούς ερευνητές, για ευαίσθητες εμπιστευτικές πληροφορίες.
  • Την πλαστοπροσωπία ατόμων για την απόκτηση ιατρικών πληροφοριών από ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και θεραπευτικά κέντρα με εξαπάτηση.
  • Την πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικά ιστορικά και οικονομικές συναλλαγές με παράνομα μέσα και χειραγώγηση.

Σχετικές ειδήσεις