ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επιβάτης άνοιξε την έξοδο κινδύνου και γλίστρησε από την τσουλήθρα - Συναγερμός στο FBI

Πανικός στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες
Πανικός στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

ΗΠΑ: Ένας επιβάτης σε πτήση της Delta Airlines από το Λος Άντζελες προς το Σιάτλ συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (25/3), αφού οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι άνοιξε την πόρτα έκτακτης ανάγκης ενώ το αεροπλάνο κινούνταν στον αεροδιάδρομο

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) καθώς άνοιξε την πόρτα στην έξοδο κινδύνου του αεροπλάνου και γλίστρησε από την τσουλήθρα την ώρα που το αεροπλάνο ετοιμαζόταν για απογείωση, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η πτήση που αναχωρούσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και κατευθυνόταν προς το Σιάτλ ήταν ακόμα στην άσφαλτο και απομακρύνονταν από την πύλη όταν συνέβη το περιστατικό το Σάββατο. Μια επιβάτης της πτήσης, η Τζίλιαν Σέλντον, είπε στο NBC ότι ο κατηγορούμενος «ήταν ξεκάθαρα ταραγμένος, νευρικός ή ανήσυχος ή είχε φρικάρει για κάτι». Ο άνδρας δεν συνεργαζόταν με το προσωπικό και αγνοούσε τις εντολές, ισχυρίστηκε.

Οι επιβάτες του αεροπλάνου είπαν στο FOX 11 ότι αφού το αεροπλάνο έφυγε από την πύλη του, ένας επιβάτης όρμησε από το πίσω μέρος του αεροπλάνου προς το μπροστινό μέρος και ρώτησε την αεροσυνοδό «τι κάνω τώρα;» Οι επιβάτες είπαν ότι η αεροσυνοδός ζήτησε από τον άνδρα να καθίσει και άρχισε να περπατά προς το μέρος του, όταν έτρεξε σε μια από τις πόρτες εξόδου κινδύνου του αεροπλάνου, γύρισε το μάνδαλο, άνοιξε την πόρτα και γλίστρησε από την τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης.

Στη συνέχεια, το αεροπλάνο σταμάτησε και οι επιβάτες είπαν ότι ο άνδρας πήδηξε στο πίσω μέρος ενός καροτσιού αποσκευών, όπου οι εργαζόμενοι στις αποσκευές τον κράτησαν μέχρι να φτάσει εκεί η αστυνομία του LAX.

Η Delta Airlines επιβεβαίωσε το περιστατικό με τον «απείθαρχο επιβάτη» σε μια δήλωση και είπε ότι ο άνδρας συνελήφθη αρχικά από μέλη του προσωπικού της Delta πριν φτάσει η αστυνομία. Η αρχηγός της αστυνομίας του αεροδρομίου του Λος Άντζελες Κάρλα Ροντρίγκες είπε επίσης στο NBC ότι ειδοποιήθηκε το FBI.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο και μεταφέρθηκαν σε άλλο αεροσκάφος για να συνεχίσουν τα ταξίδια τους, είπε. Η Ροντρίγκεζ πρόσθεσε ότι δεν έγιναν συλλήψεις, αλλά ο άνδρας «μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για ψυχολογική αξιολόγηση».