ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ Πιστόριους: Αρνήθηκε το δικαστήριο την αποφυλάκιση του υπό όρους

Όσκαρ Πιστόριους: Αρνήθηκε το δικαστήριο την αποφυλάκιση του υπό όρους
AP

Ο Όσκαρ Πιστόριους έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της συντρόφου του πριν από δέκα χρόνια Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα της υπό όρους αποφυλάκισης του πρώην Παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της φίλης του Ρέεβα Στέενκαμπ, στη Νότια Αφρική.

Ο 36χρονος ζητούσε πρόωρη αποφυλάκιση 10 χρόνια μετά το έγκλημα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ωστόσο, οι σωφρονιστικές αρχές δήλωσαν ότι δεν είχε εκτίσει αρκετό χρόνο και θα εξετάσουν ξανά το θέμα το επόμενο έτος.

Η μητέρα της Ρέεβα, η οποία εμφανίστηκε ενώπιον του συμβουλίου αποφυλάκισης υπό όρους, είχε αντιταχθεί σε οποιαδήποτε κίνηση αποφυλάκισής του.

Ο έξι φορές χρυσός Παραολυμπιονίκης έχει εκφράσει τις βαθιές τύψεις του για τη δολοφονία της φίλης του το 2013, αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε κατά λάθος, πιστεύοντας ότι ήταν ληστής.

«Δεν πιστεύω ότι ο Όσκαρ είναι μετανιωμένος... », είχε πει η Τζουν Στέενκαμπ πριν από την ακροαματική διαδικασία στη φυλακή Άττεριτζβιλ, μια εγκατάσταση χαμηλής ασφάλειας έξω από την πόλη της Πρετόρια.

Στη Νότια Αφρική, οι φυλακισμένοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους, εφόσον εκτίσουν το ήμισυ της ποινής τους.

Ο Πιστόριους κρίθηκε αρχικά ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά κατόπιν έφεσης του εισαγγελέα καταδικάστηκε για φόνο, με το σκεπτικό ότι πρέπει να γνώριζε ότι οι πράξεις του - πυροβολώντας τρεις φορές μέσα από μια κλειδωμένη πόρτα μπάνιου στο σπίτι του στην Πρετόρια - θα οδηγούσαν στον θάνατο όποιου βρισκόταν στην άλλη πλευρά.

Σχετικές ειδήσεις