ΚΟΣΜΟΣ

Χιου Τζάκμαν: Υποβλήθηκε σε δύο βιοψίες για καρκίνο του δέρματος - «Να φοράτε αντηλιακό»

Χιου Τζάκμαν: Υποβλήθηκε σε δύο βιοψίες για καρκίνο του δέρματος - «Να φοράτε αντηλιακό»
Ο Χιου Τζάκμαν.
Instagram

Ο Χιου Τζάκμαν αντιμετωπίζει ακόμα μια περιπέτεια με τον καρκίνο του δέρματος.

Ο 54χρονος Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν υποβλήθηκε σε δύο βιοψίες όταν ο γιατρός του παρατήρησε «μικρές εστίες» που θα μπορούσαν να είναι βασικοκυτταρικό καρκίνωμα – η πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος.

Ο διάσημος ηθοποιός εδώ και έξι χρόνια παλεύει με τον καρκίνο του δέρματος και το 2017 αφαίρεσε έξι καρκίνους από το δέρμα του. Σε ανάρτησή του φορώντας έναν επίδεσμο στη μύτη του, ο Τζάκμαν μοιράστηκε τη νέα περιπέτειά του με τους διαδικτυακούς φίλους του.

«Γεια σας παιδιά. Ήθελα λοιπόν να το ακούσετε από εμένα, σε περίπτωση που κάποιος με δει στο δρόμο ή οπουδήποτε αλλού», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Μόλις έκανα δύο βιοψίες. Μόλις πήγα στο γιατρό μου, τον Δρ Iron, ο οποίος είναι φοβερός. Θα μάθω σε δύο ή τρεις ημέρες και μόλις μάθω, θα σας ενημερώσω. Απλά για να σας υπενθυμίσω, ο βασικοκυτταρικός καρκίνος στον κόσμο των καρκίνων του δέρματος είναι ο λιγότερο επικίνδυνος από όλους».

Στη συνέχεια προέτρεψε τον κόσμο, ειδικά ενόψει του καλοκαιριού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με την έκθεση στον ήλιο.

«Παρακαλώ να φοράτε αντηλιακό. Δεν αξίζει τον κόπο. Όσο κι αν θέλετε να μαυρίσετε, εμπιστευτείτε με. Βάλτε λίγο αντηλιακό. Και πάλι θα περάσετε απίστευτα εκεί έξω, εντάξει; Σας παρακαλώ να είστε ασφαλείς».

Στη λεζάντα του, ο ηθοποιός εξήγησε ότι στο παρελθόν είχε μιλήσει ανοιχτά για τον καρκίνο του δέρματος, προσθέτοντας ότι δεν τον ενοχλεί, αρκεί να υπενθυμίζει στους ανθρώπους να φορούν αντηλιακό.

«Ξέρω ότι με έχετε ακούσει να μιλάω για τα βασικοκυτταρικά μου καρκινώματα στο παρελθόν. Θα συνεχίσω να μιλάω γι’ αυτά, αν χρειαστεί», έγραψε.

«Και αν αυτό κάνει έστω και σε έναν άνθρωπο να βάλει αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τότε θα είμαι χαρούμενος».

Σε συνέντευξή του στο ABC News το 2015 ο Τζάκμαν είχε πει ότι την παιδική του ηλικία «την είχε περάσει όλη στην ύπαιθρο» και ότι τα αντηλιακά δεν τα χρησιμοποιούσε η οικογένειά του.

«Δεν νομίζω ότι ο μπαμπάς ή η μαμά μου αγόρασαν ποτέ ή μας ανάγκασαν να βάλουμε».

Σχετικές ειδήσεις

Χιού Τζάκμαν: «Η μαμά μου με εγκατέλειψε όταν ήμουν παιδί, κάνω ψυχοθεραπεία»

Χιου Τζάκμαν:Απαντά αν πήρε αναβολικά για να μεταμορφωθεί σε Wolverine