ΚΟΣΜΟΣ

Χιού Τζάκμαν: «Η μαμά μου με εγκατέλειψε όταν ήμουν παιδί, κάνω ψυχοθεραπεία»

Ο Χιού Τζάκμαν
Ο Χιού Τζάκμαν
ΑΡ

Ο Χιου Τζάκμαν αποκαλύπτει οτι παλεύει να συμφιλιωθεί με την πρώιμη ζωή του και να βελτιώσει τον τρόπο που σχετίζεται με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά.

Ο Αυστραλός ηθοποιός Xιού Τζάκμαν πήγε σε ψυχοθεραπευτή για να τον βοηθήσει να συμφιλιωθεί με τα τραύματα του παρελθόντος και να βελτιώσει τον τρόπο που σχετίζεται με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Ο 54χρονος σταρ είχε μια «τραυματική» παιδική ηλικία, με τη μαμά του, Γκρέις, να υποφέρει από επιλόχειο κατάθλιψη και να τον εγκαταλείπει στη συνέχεια για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Αγγλία όταν εκείνος ήταν μόλις οκτώ ετών.

Πριν από 18 μήνες ο «εξαιρετικός» μπαμπάς του Κρίστοφερ οπως λέει, που μεγάλωσε τον Χιου Τζάκμαν μόνος του, πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Ο ηθοποιός μίλησε για τις ανησυχίες του για την ψυχική του υγεία αφού γύρισε την τελευταία του ταινία The Son, όπου υποδύεται τον πατέρα ενός εφήβου που αυτοκτονεί.

Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος βρίσκεται στη μέση ενός σκληρού προγράμματος προπόνησης καθώς ετοιμάζεται να παίξει τον υπερήρωα Wolverine στην επόμενη ταινία του Deadpool, άρχισε να βλέπει έναν θεραπευτή «σχετικά πρόσφατα». Και πρόσθεσε: «Με βοήθησε πολύ η θεραπεία, είτε λειτουργεί για εσάς είτε όχι».

Προηγουμένως δεν έβλεπε το νόημα να ξαπλώνει στον καναπέ του ψυχιάτρου. «Στην Αυστραλία, η οποία έχει τη φήμη της σκληρής ζωής και της επίλυσης των απογοητεύσεων στον αθλητικό χώρο, ένα στίγμα συνόδευε πάντα εκείνους που αναζητάνε υποστήριξη ψυχικής υγείας» γράφει η Sun. Ο Χιου Tζάκμαν ο οποίος τώρα ζει στις ΗΠΑ, λέει: «Σίγουρα υπήρχε στην Αυστραλία, είναι πολύ αμερικανικό να κάνεις κάτι τέτοιο. Με άλλα λόγια ο, τι να 'ναι

Όμως ο Χιου λέει τώρα: «Χρειάζεσαι έναν φίλο που μπορείς να του μιλήσεις για τα πάντα. Το χρειάζεσαι με όλους τους τρόπους, από κάθε είδους ανθρώπους. Το να έχεις κάποιον πολύ έξυπνο, που στην πραγματικότητα είναι λίγο απομακρυσμένος από τον κόσμο σου, μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο»

Παρά το γεγονός ότι η μαμά του εγκατέλειψε τον Χιου και τα αδέρφια του όταν ήταν μικρά, ο ίδιος είναι κοντά της σήμερα , αν και εκείνη ζει ακόμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτός και η μαμά του «έκαναν ειρήνη » εδώ και πολύ καιρό, λέει. Η επίσκεψη σε έναν θεραπευτή βοήθησε τον Χιού να καταλάβει πραγματικά μερικά από τα μοτίβα που ασυναίσθητα απλώς επαναλάμβαν, οπως λέει

Πατέρας δύο παιδιών, του 22χρονου Όσκαρ και της Άβα, 17 ετών, την οποία υιοθέτησε με τη σύζυγό του Ντέμπορρα-Λι Φέρνες, ο Χιου βαθμολογεί τον εαυτό του ως γονιό «σταθερά με έξι». Και βλέπει τη θεραπεία ως έναν τρόπο αύξησης αυτής της βαθμολογίας. «Το πιο σημαντικό», καταλήγει είναι πως οι συνεδρίες τον βοήθησαν να έχει περισσότερη σχέση με τους ανθρώπους που αγαπάει στη ζωή του, να καταλαβαίνει πραγματικά και να μπορεί να μπαίνει στη θέση τους.

Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από τη Βρετανία στην Αυστραλία το 1967, ένα έτος πριν από τη γέννηση του Χιου Τζάκμαν. Αφού χώρισαν, οι αδερφές του Ζωή και Σόνια πήγαν να ζήσουν με την μητέρα του Γκρέις ενώ ο Χιου και τα αδέρφια του Ίαν και Ραλφ μεγάλωσαν στο Σίδνεϊ από τον λογιστή πατέρα του. Ο Χιου τον επαίνεσε επειδή έδινε πάντα έμφαση στην εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια πάνω από τις οικονομικές ανταμοιβές.