ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία «εξαιρετικά σπάνιο» ρουμπίνι - Αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. δολάρια

Σε δημοπρασία «εξαιρετικά σπάνιο» ρουμπίνι - Αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. δολάρια
Sotheby's

Δημοπρασία: Το ρουμπίνι με την ονομασία «Estrela de Fura» που στα πορτογαλικά σημαίνει Αστέρι της Φούρα βρέθηκε στη Μοζαμβίκη από την καναδική εταιρεία «Fura Gems» με έδρα το Ντουμπάι. Κόπηκε από μια ακατέργαστη πέτρα και έγινε πρωτοσέλιδο όταν ανακαλύφθηκε από ανθρακωρύχους τον περασμένο Ιούλιο.

Το μεγαλύτερο ρουμπίνι που έχει βγει ποτέ σε δημοπρασία πρόκειται να διατεθεί προς πώληση από τον οίκο Sotheby's τον προσεχή Ιούνιο.

Πρόκειται για ένα «εξαιρετικά σπάνιο» ρούμπινι 55,22 καρατίων, του οποίου η τιμή μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Το ρουμπίνι με την ονομασία «Estrela de Fura» που στα πορτογαλικά σημαίνει Αστέρι της Φούρα βρέθηκε στη Μοζαμβίκη από την καναδική εταιρεία «Fura Gems» με έδρα το Ντουμπάι. Κόπηκε από μια ακατέργαστη πέτρα και έγινε πρωτοσέλιδο όταν ανακαλύφθηκε από ανθρακωρύχους τον περασμένο Ιούλιο.

Αρχικά ζύγιζε 101 καράτια, σχεδόν διπλάσια από τη σημερινή του μορφή, και ήταν το μεγαλύτερο ρουμπίνι ποιότητας πολύτιμου λίθου που έχει ανακαλυφθεί ποτέ με αναλυτές να δηλώνουν ότι αυτό συμβαίνει «μία φορά στα 100 χρόνια».

Ο οίκος Sotheby's περιέγραψε ότι διαθέτει «εξαιρετική καθαρότητα» και ένα «σκούρο κόκκινο χρώμα», μια απόχρωση που παραδοσιακά συνδέεται περισσότερο με τα εξαιρετικά περιζήτητα ρουμπίνια της Βιρμανίας.

Το ρουμπίνι θα εμφανιστεί στην πώληση «Magnificent Jewels» του Sotheby's, μαζί με ένα ροζ διαμάντι 10,57 καρατίων, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τα $ 35 εκατ.