ΚΟΣΜΟΣ

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή

Eλεύθερη υπό όρους αφέθηκε η Εύα Καϊλή
Eλεύθερη υπό όρους αφέθηκε η Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή μετά απο 4 μήνες πέρασε την πόρτα των φυλακών του Χάρεν

Την πόρτα των φυλακών του Χάρεν πέρασε η Εύα Καϊλή, καθώς οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι. Λίγο πριν τις 12 ώρα Ελλάδος, οι πόρτες των βελγικών φυλακών άνοιξαν και ένα αμάξι με φιμέ τζάμια βγήκε και επιτάχυνε, με τις τηλεοπτικές κάμερες να καταγράφουν τη στιγμή.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρους μου» δήλωσε η Ευρωβουλευτής έξω από το σπίτι της στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται μετά την αποφυλάκισή της και την απόφαση για κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έφτασε στο σπίτι της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μ. Δημητρακόπουλο

Η κα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι και σύμφωνα με πληροφορίες, με το που γυρίσει σπίτι και βάλει το βραχιολάκι, θα πρέπει να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη ανά πάσα στιμή. Επίσης, δεν πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και τέλος καλείται να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως δεν έχουν προσδιοριστεί στο ακέραιο ακόμη.

Η κα Καϊλή θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα. Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Tης έχει απαγορευθεί η έξοδος στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatar gate.

Η έρευνα συνεχίζεται από τις αρχές που επισημαίνουν πως δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτε και η τύχη της κας Καϊλή όπως επίσης και των υπολοίπων θα κριθεί όταν έρθει η ώρα στην κύρια δίκη. Η πλευρά Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, άλλοι όμως λένε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε ή δεν είχε δει τα χρήματα.

Πηγές αναφέρουν ότι η Καϊλή θα μείνει στο εξής με το παιδί της και θα μπορεί να έχει τηλεφωνικές κλήσεις με τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, αλλά αυτές οι κλήσεις θα παρακολουθούνται.

«Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα την βλέπω μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου» ήταν οι πρώτες δηλώσεις που έκανε όταν έμαθε ότι οι δικαστικές Αρχές αποφάσισαν να την αφήσουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Σχετικές ειδήσεις