ΚΟΣΜΟΣ

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Στις δεσμίδες με τα χρήματα δεν υπήρχαν δακτυλικά της αποτυπώματα

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Στις δεσμίδες με τα χρήματα δεν υπήρχαν δακτυλικά της αποτυπώματα

Αποκαλύψεις από τον δικηγόρο της Εύας Καϊλή έπειτα από την απόφαση για την αποφυλάκισή της για το σκάνδαλο Qatargate

Στην απόφαση για αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάνοντας λόγω για στοιχεία που στηρίζουν την αθωότητά της για το σκάνδαλο Qatargate.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι οι δεσμίδες των χρημάτων που υπήρχαν στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή δεν είχαν πάνω τα δακτυλικά της αποτυπώματα.

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί. Σημείωσε, επίσης, ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι' αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

«Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

Ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε επιπλέον ότι σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ήταν η πρώτη φορά μετά από 4 μήνες που είδε την κ. Καϊλή σε μια «φυσιολογική ψυχική κατάσταση». «Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.

«Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», συνέχισε ο δικηγόρος της. Δεν είναι σε θέση να πει αν έχει βρεθεί ή πότε θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα σε μία με επτά μέρες. «Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η κ. Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι που αποφυλακίστηκε τέλη Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση, θα μένουν σε χωριστές κατοικίες και «αυτό είναι κάτι το οποίο ήθελε και η κ. Καϊλή», είπε ο δικηγόρος της.

Από τη στιγμή που είπε στο παιδί της η Εύα Καϊλή ότι θα επιστρέψει από «αυτό το ταξίδι», το παιδί όποτε ακούει αεροπλάνο τρέχει να βάλει τα ρούχα του ελπίζοντας ότι θα δει τη μητέρα του, σημείωσε τέλος ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «στόχος είναι να αποδειχθεί η αθωότητα της κ. Καϊλή» και πως τα όσα έχει πει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι για εκείνη, είναι «χυδαία επιχειρήματα» για να σώσει την οικογένειά του και θα αποδειχθεί ότι δεν λέει αλήθεια.

Η πρώτη δήλωση της Εύας Καϊλή μετά την απόφαση αποφυλάκισής της

Παράλληλα, στην πρώτη δήλωσή της μετά την απόφαση της αποφυλάκισής της με ηλεκτρονικό βραχιόλι και κατ' οίκον περιορισμό προχώρησε η Εύα Καϊλή.

Μιλώντας στη La Repubblica αναφέρει:

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα την βλέπω μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου».

Το σκεπτικό της αποφυλάκισης για την Εύα Καϊλή

Έπειτα από τέσσερις μήνες που πέρασε στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο του Qatar Gate, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, βγαίνει από τη φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακών τη Μεγάλη Παρασκευή ή τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στο έγγραφο με το σκεπτικό της αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή, αίσθηση προκαλεί η αναφορά πως οι λόγοι που είχαν οδηγήσει τις Αρχές του Βελγίου να την προφυλακίσουν, εξακολουθούν να ισχύουν.

Η Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της θα μείνει με την κόρη της, αλλά όχι στο ίδιο σπίτι με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον θα μπορεί να μιλήσει μόνο τηλεφωνικά και οι κλήσεις θα καταγράφονται. Στο σκεπτικό της αποφυλάκισης που δημοσίευσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι Βέλγοι δικαστές σημειώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις προϋποθέσεις που κρατούσαν την ευρωβουλευτή στις φυλακές. Ωστόσο, η αιτιολογία που την αφήνουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους είναι ξεκάθαρα «προσχηματική» σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Δεδομένου ότι οι λόγοι όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη συνέχιση της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι».

Σχετικές ειδήσεις

Σχετικές ειδήσεις