ΚΟΣΜΟΣ

Μέγας Αρχιμανδρίτης: Η Ιερά Σύνοδος τον απαλλάσσει από τα καθήκοντά του λόγω της κλοπής του ρολογιού

Μέγας Αρχιμανδρίτης: Η Ιερά Σύνοδος τον απαλλάσσει από τα καθήκοντά του λόγω της κλοπής του ρολογιού

Να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος 

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν την Δευτέρα 17 Απριλίου, τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελο Σίσκο, για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνικού Κήρυκα, οδηγήθηκε στη φυλακή από την οποία ωστόσο αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Πατριάρχης τον έθεσε σε αργία επ’ αόριστον, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Πηγές εκ των έσω του Φαναρίου είπαν στον Εθνικό Κήρυκα ότι ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν, διότι διασύρεται το Πατριαρχείο αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο και στο διαδίκτυο με προβολή σχετικού βίντεο.

Η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, μετά την ανταλλαγή απόψεων και «λαμβάνοντας υπόψη τη δυσφήμηση του Πατριαρχείου», έλαβε την απόφαση να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στο Φανάρι τον κληρικό Αγαθάγγελο Σίσκο.

Η ανακοίνωση:

Συνήλθε σήμερον, 25ην Απριλίου 2023, ύπνο την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Άγια και Γερά Σύνοδος, ενώπιον της όποιας ο Πατριάρχης έθεσε το ανακύψαν θέμα του Αρχειοφύλακος Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου Σίσκου.

Μετ' ανταλλαγήν απόψεων και ληφθείσης υπ' όψιν της ως εκ των συμβεβηκότων δυσφημήσεως του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απεφασίσθη όπως τεθεί τέρμα εις την εν Φαναρίω διακονίαν του ως άνω κληρικού.

Σχετικές ειδήσεις