ΚΟΣΜΟΣ

Καμίλα: Το βέτο που έθεσε για το γεύμα της στέψης - Τι απαγόρευσε να σερβιριστεί στους καλεσμένους

Καμίλα: Το βέτο που έθεσε για το γεύμα της στέψης - Τι απαγόρευσε να σερβιριστεί στους καλεσμένους
(Photo by Julian Parker/UK Press via Getty Images)

Μια ξεχωριστή δεξίωση σχεδιάζει να παραθέσει ο βασιλιάς Κάρολος για τους καλεσμένους του

Μια εκθαμβωτική δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα διοργανώσουν ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα την Παρασκευή 5 Μαΐου, το βράδυ πριν από τη στέψη, για να υποδεχθούν τους καλεσμένους τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από εκείνους που έχουν αποκλειστεί από την στέψη λόγω του περιορισμένου χώρου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Daily Mail, το πρώτο καταγεγραμμένο επίσημο γεύμα στέψης χρονολογείται από το 1194, ενώ αυτό του βασιλιά Γεωργίου Δ’ το 1821 ήταν τόσο πλούσιο που κατασκευάστηκαν 23 προσωρινές κουζίνες δίπλα στο Westminster Hall για να παραχθούν μόνο 160 κατσαρόλες σούπας, μαζί με 3.271 κρύα πιάτα.

Περισσότεροι από 1.000 καλεσμένοι αναμένεται να παραστούν στην ειδική δεξίωση στις 5 Μαΐου, μαζί με τα πιο υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η εκδήλωση δεν θα είναι ένα παραδοσιακό δείπνο, αλλά θα έχει ως πρότυπο τη δεξίωση που διοργάνωσαν επίσης ο Κάρολος και η Καμίλα για αξιωματούχους και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας λίγο πριν από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα λέγεται ότι ανυπομονούν να υποδεχθούν τους βασιλείς πολλών ευρωπαϊκών μοναρχιών – ανάμεσά τους τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τη βασίλισσα Λετίθια – καθώς και την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμη, στους καλεσμένους περιλαμβάνονται ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ των Κάτω Χωρών και η σύζυγός του, βασίλισσα Μαξίμα, οι οποίοι θα παραστούν στη στέψη. Ακόμη, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ την Παρασκευή θα βρεθούν μαζί τους η πρώην βασίλισσα, η πριγκίπισσα Beatrix, η οποία γνωρίζει καλά τον Κάρολο, και η εγγονή της, η μελλοντική βασίλισσα, η 19χρονη Catharina-Amalia, η πριγκίπισσα της Οράγγης.

Ο γιος της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, που πια αναφέρεται ως ‘βασίλισσα’ και όχι ως ‘βασιλική σύζυγος’, Τομ αποκάλυψε δυο συστατικά που δεν αρέσουν στη μητέρα του και ως εκ τούτου δύσκολα θα υπάρχουν στα γεύματα που θα ετοιμαστούν.

Όπως αποκάλυψε στη Mirror, η νέα βασίλισσα δεν απολαμβάνει το σκόρδογιατί κάνει την αναπνοή να μυρίζει και για καθαρά κοινωνικούς λόγους είναι χρήσιμο να μην υπάρχει” και το τσίλιεπειδή γενικά δεν τις αρέσουν τα spicy φαγητά. Ειδικότερα, είναι χρήσιμο να μην έχεις αναστατωμένο στομάχι, όπως περιφέρεσαι στο χώρο και συναντάς πολύ κόσμο”.

Το μενού δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο το Παλάτι ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του το πιάτο που διάλεξε το βασιλικό ζευγάρι για το Coronation Big Lunch.

Σχετικές ειδήσεις