ΚΟΣΜΟΣ

Στέψη Καρόλου: Η «γκρίνια» του βασιλιά πριν από την τελετή - «Αυτό είναι βαρετό...»

O βασιλιάς Κάρολος
O βασιλιάς Κάρολος
ΑΡ

Ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα το πρωί του Σαββάτου (6/5) και παραπονέθηκε στην Καμίλα για τη...βαρετή αναμονή

Ο βασιλιάς Κάρολος «συνελήφθη» να παραπονιέται στην Καμίλα πριν από τη στέψη του Σαββάτου. Ο μονάρχης έφτασε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα το πρωί του Σαββάτου και έπρεπε να περιμένει έξω για πέντε λεπτά πριν μπει στην εκκλησία. Η κάμερα τον «έπιασε» να γκρινιάζει στη βασίλισσα Καμίλα, λέγοντάς της «αυτό είναι βαρετό», καθώς περίμενε να μπει στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για τη δική του στέψη.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας και η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις καθυστέρησαν και, μη μπορώντας να προσπεράσουν για να προλάβουν τον Βασιλιά, συμμετείχαν στην πομπή μέσα από την εκκλησία.

Με τον κόσμο να παρακολουθεί κάθε κίνηση του Καρόλου, ένας ειδικός σχολιαστής είπε στο Sky News τι έλεγε ο Βασιλιάς στην Καμίλα εκείνη τη στιγμή. «Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στην ώρα μας», φαίνεται να λέει στην Καμίλα. «Υπάρχει πάντα κάτι... αυτό είναι βαρετό».

Θα μπορούσε απλώς να είναι εκνευρισμός πριν από τη στέψη του, καθώς ο βασιλιάς ορκίστηκε σε μια ιστορική τελετή, μια εκπλήρωση του πεπρωμένου μετά το θάνατο της αείμνηστης βασίλισσας. Μαζί με την Καμίλα στέφθηκε σε μια τελετή που παρακολούθησαν 100 αρχηγοί κρατών, βασιλείς από όλο τον κόσμο, διασημότητες, ήρωες της καθημερινότητας και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ενώ ήταν μια ιστορική λειτουργία γεμάτη παράδοση, «υπήρχαν ένα ή δύο πράγματα που δεν πήγαν αυστηρά σύμφωνα με το σχέδιο» είπε ένας επίσκοπος μετά τη λειτουργία. Μιλώντας έξω από την εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας δίπλα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, ο επίσκοπος του Τσέλμσφορντ, Δρ Γκούλι Φράνσις-Ντεκάνι, είπε: «Δεν πρόκειται να φέρω σε δύσκολη θέση κανέναν συγκεκριμένα».

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ πέρασε αρκετά δευτερόλεπτα προσαρμόζοντας το στέμμα καθώς ο Βασιλιάς στέφθηκε επίσημα. Καθώς το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου τοποθετήθηκε στο κεφάλι του Βασιλιά, επικρατούσε απόλυτη σιωπή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Ο αρχιεπίσκοπος το τοποθέτησε σταθερά στο κεφάλι του βασιλιά, προτού το στριμώξει σε μια προσπάθεια να το διατηρήσει. Αλλά αφού απέτυχε, σήκωσε ξανά την κορώνα, προτού προσπαθήσει ξανά να τη στερεώσει στη θέση της. Μετά τη δεύτερη προσπάθειά του, το στέμμα έγειρε προς τα εμπρός στο κεφάλι του Βασιλιά. Η επίσημη στέψη του Βασιλιά διήρκεσε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα συνολικά.