ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Τεμάχισε με πριόνι μοντέλο από την Ουκρανία - Πήρε οδηγίες απο τη Google

Φρικτό έγκλημα στην Ταϊλάνδη
Φρικτό έγκλημα στην Ταϊλάνδη
Α.Ρ

Αποτρόπαιο έγκλημα στην Ταϊλάνδη: Ο ιδιοκτήτης μίας διαφημιστικής εταιρείας με έδρα τη Βρετανία τεμάχισε την Ουκρανή φίλη του, με ένα πριόνι σε πολυτελές διαμέρισμα στην Μπανγκόκ 

Ένα μοντέλο από την Ουκρανία βρέθηκε βάναυσα τεμαχισμένο με ένα πριόνι σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στην Ταϊλάνδη στο οποίο έμενε με τον Πολωνό φίλο της. οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε το Google Translate για να ζητήσει βοήθεια για την απόρριψη του σώματός της.

Η Alona Savchenko, 27 ετών, είχε κάνει check-in στο ξενοδοχείο Key Sathorn-Charoenraj της Μπανγκόκ με τον σύντροφό της Jan Jerzy Lagoda-Filippow, 25 ετών, στις 29 Απριλίου. Ο τελευταίοες είχε μια διαφημιστική επιχείρηση εγγεγραμμένη στο Covent Garden του Λονδίνου και η νεαρή κοπέλα είχε κάνει στο παρελθόν φωτογραφίσεις για αυτόν.

Το ζευγάρι φαινόταν χαρούμενο καθώς έμπαινε μαζί στο ξενοδοχείο και το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης από το διάδρομο τους δείχνει να χαμογελάνε καθώς προχωρούσαν προς το δωμάτιό τους. Όμως οι φρουροί ασφαλείας έγιναν καχύποπτοι το πρωινό της 15ης Μαΐου, όταν ο Πολωνός τουρίστας έφυγε από το κτήριο, μόνος και βιαστικός, έχοντας μαζί τις αποσκευές του και φαινόταν πολύ νευρικός.

Ο Lagoda-Filippow σταμάτησε ένα ταξί για να φυγει. Ο οδηγός του Surachai Sabaibang τηλεφώνησε αργότερα στο ξενοδοχείο για να ενημερώσει για την ακανόνιστη συμπεριφορά του πελάτη του , ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε την εφαρμογή Google Translate, αναζητώντας βοήθεια για να τεμαχίσει ένα πτώμα.

Σε πλάνα από την έξοδο του από το ξενοδοχείο φαίνεται να τρέμει καθώς φεύγει από τον ανελκυστήρα, κρατώντας τη βαλίτσα του πίσω του. Μετά από κλήση του οδηγού ταξί, το προσωπικό του ξενοδοχείου πήγε να ελέγξει το δωμάτιο του ζευγαριού στον 32ο όροφο, όπου βρήκαν το πτώμα της Ουκρανής στο κρεβάτι.

Το πρόσωπο της νεαρής γυναίκας ήταν γεμάτο αίματα και το αριστερό της χέρι είχε κοπεί στον καρπό. Το κεφάλι της είχε επίσης κοπεί εν μέρει με μια βαθιά τομή από το λαιμό της στον αριστερό της ώμο και οι ιατροδικαστές ανακάλυψαν ότι είχε επίσης τραύμα από μαχαίρι στο στήθος της.

Πλάνα από την κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου

Ένα πριόνι με αίμα ήταν δίπλα στο άψυχο σώμα της. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ήταν νεκρή για περίπου μια ημέρα πριν ανακαλυφθεί, υποδηλώνοντας ότι σκοτώθηκε το Σαββατοκύριακο πριν από την προσπάθεια του επιχειρηματία να διαφύγει.

Ο αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας Pongpun Phonharn, από τον περιφερειακό σταθμό Wat Phraya Krai, είπε: «Το θύμα έφτασε στο διαμέρισμα με τον φίλο της στις 29 Απριλίου, αλλά έφυγε χωρίς αυτήν γύρω στο μεσημέρι της 15ης Μαΐου. Μάθαμε ότι είχε νοικιάσει ένα ταξί για να τον πάει στην επαρχία Sa Kaeo. Πιθανότατα προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα προς την Καμπότζη».

Στην κατάθεσή του, ο οδηγός ταξί είπε: «Πήρα τον ύποπτο επιβάτη, ο οποίος μου είπε μέσω του Google Translate ότι ήθελε να παίξει σε ένα καζίνο. Όταν δεν έβρισκε το κατάλληλο μέρος για να παίξει, μετά μου ζήτησε μέσω της εφαρμογής να βοηθήσω να τεμαχίσω το σώμα της κοπέλας του για 44 δολάρια.

Ενοχλημένος από το ανησυχητικό αίτημα ο οδηγός, φέρεται να άφησε τον πελάτη σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Sathorn της Μπανγκόκ πριν τηλεφωνήσει στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε. Οι συνοριακοί αξιωματούχοι τέθηκαν σε επιφυλακή λίγο αφότου το προσωπικό του ξενοδοχείου ανακάλυψε το σώμα της Ουκρανής και το βράδυ της Δευτέρας ο Lagoda-Filippow συνελήφθη σε ένα συνοριακό σημείο ελέγχου.

Η αστυνομία ενημέρωσε την πολωνική πρεσβεία για τη σύλληψή του, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Ο αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας πρόσθεσε: «Ο ύποπτος ήταν πολύ ήρεμος όταν συνελήφθη. Ήταν περίπου 4 το πρωί. Ήπιε καφέ κανονικά στο κελί του και άρχισε να ασκείται, σαν να ήταν η συνηθισμένη πρωινή του ρουτίνα. Δεν είπε τίποτα»