ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν Μακάν: Θρίλερ με την έρευνα εντοπισμού - Μπορεί να βρουν τη σορό της

Μαντλίν Μακάν: Θρίλερ με την έρευνα εντοπισμού - Μπορεί να βρουν τη σορό της
AP

Το φράγμα Αράντε στο οποίο έχει στηθεί άτυπο κέντρο επιχειρήσεων από τις αστυνομίες της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας βρίσκεται 30-50 χλμ μακριά από το θέρετρο Αλγκάρβε όπου είχαν χαθεί τα ίχνη της Μαντλίν ΜακΚάν πριν από 16 χρόνια

Τεράστια είναι η κινητοποίηση στην τεχνητή λίμνη του φράγματος Αράντε στην Πορτογαλία, μετά από νέες πληροφορίες για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν πριν από 16 χρόνια, με Βρετανό αστυνομικό να δηλώνει πως «οι αρχές ξεκάθαρα κάτι ξέρουν».

Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα, εκεί όπου συχνά κατασκήνωνε ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρούκνερ, βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης του κοριτσιού, από το θέρετρο του Αλγκάρβε το 2007.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Βρετανίας, που είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς της Μαντλίν, ενώ ο Βρετανός αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζιμ Γκαμπλ δηλώνει «πιστεύω ξεκάθαρα ότι κάτι ξέρουν» λόγω της τεράστιας κινητοποίησης.

Το άτυπο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί με την παρουσία στελεχών της αστυνομίας των τριών χωρών δείχνει πως πράγματι πρόκειται για μεγάλη κινητοποίηση με πιθανές ενδείξεις με τον Γκαμπλ να λέει στη Mirror «Πιστεύω ότι θα τη βρούμε».

«Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αρχές στις ανακοινώσεις τους υπονοεί ότι είναι σίγουροι πως η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή. Ωστόσο, δείχνουν αρκετά σίγουροι για τις έρευνες που κάνουν τώρα και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό της σορού της», συμπληρώνει.

Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο των ερευνών που μεταδίδει το βρετανικό The Independent:

Η βρετανική DailyMail επικαλούμενη πληροφορίες του BBC, αναφέρει ότι οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει πολλές σακούλες από εκσκαφές που έγιναν στο σημείο, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το περιεχόμενό τους.

Ο Γκαμπλ προσθέτει πως ο δολοφόνος της Μαντλίν είτε είναι ο Μπρούκνερ είτε κάποιος άλλος δε θα μπορούσε να ξεφορτωθεί την σορό της πλήρως, εξηγώντας, «Έστω και ένα μικρό κομμάτι οστού να βρούμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που θα μπορούμε σίγουρα να κάνουμε εξέταση DNA».

Πάντως, να σημειώσουμε ότι εκτός από έρευνες που γίνονται μέσα στη λίμνη, η αστυνομία έχει ξεκινήσει να σκάβει στο σημείο που κατασκήνωνε ο Γερμανός ύποπτος, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και φωτογραφίες από το εν λόγω σημείο, όπου κατασκήνωνε για πολλά χρόνια, αποκαλώντας το «παράδεισό του» και πήγαινε συχνά.

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται γύρω στα 30 με 50 χλμ από τοθέρετρο του Αλγκάρβε όπου χάθηκαν τα ίχνη της 4χρονης, τότε, Μαντλίν.

Στο ίδιο σημείο βέβαια είχαν ξαναγίνει έρευνες, το 2008, καθώς τότε στις Αρχές είχε φτάσει η πληροφορία πως η σορός της μικρής βρίσκεται εκεί, όμως το μόνο που είχαν βρε ήταν λείψανα ζώων. Οι φωτογραφίες ωστόσο, καθώς και νέες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική αστυνομία πυροδότησαν νέες έρευνες. Μάλιστα η Mirror αναφέρει πως αξιωματούχος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε: «αξιοποιούμε νέες πληροφορίες και ψάχνουμε το σημείο μήπως βρούμε νέα στοιχεία», χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το τι αφορούν αυτές οι πληροφορίες.