ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρώσοι στέλνουν στη μάχη τηλεχειριζόμενα τανκς της σοβιετικής εποχής γεμάτα εκρηκτικά

Τηλεχειριζόμενα τανκς της σοβιετικής εποχής στέλνουν οι Ρώσοι εναντίον των Ουκρανών
Τηλεχειριζόμενα τανκς της σοβιετικής εποχής στέλνουν οι Ρώσοι εναντίον των Ουκρανών
ΑΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεχειριζόμενα τανκς σοβιετικής κατασκευής γεμάτα με εκρηκτικά στέλνουν Ρώσοι στρατιώτες κατά των Ουκρανών σε μια προσπάθεια να κερδίσουν πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.

Οι Ρώσοι στρατιώτες γεμίζουν άρματα μάχης της σοβιετικής εποχής με καταστροφικά εκρηκτικά και τα στέλνουν απευθείας στις ουκρανικές θέσεις σε μία προσπάθεια του Κρεμλίνου να κερδίσει πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, ένα ρωσικό τανκ T-54 ηλικίας 70 ετών, εξοπλισμένο με έξι τόνους εκρηκτικών, φαίνεται να καθοδηγείται από τηλεχειριστήριο καθώς κυλά προς μια ουκρανική τάφρο. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο, εξαφανίζεται σε ένα σύννεφο σκόνης και καπνού καθώς πέφτει ξαφνικά σε νάρκη προτού καταστραφεί από ουκρανικό αντιαρματικό πύραυλο, σύμφωνα με το Forbes.

Η τεράστια έκρηξη σημειώθηκε μόλις λιγα μέτρα από Ουκρανούς στρατιώτες, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να σκοτώθηκαν ή να τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Η κίνηση των ρωσικών δυνάμεων δείχνει τις δυσκολίες της Μόσχας και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν 16 μήνες μετά την έναρξη του πολέμου.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ο τηλεκατευθυνόμενος εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε πολλά θύματα στην Ουκρανία, αλλά αυτοί οι αριθμοί δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Τα άρματα μάχης T-54 είναι ουσιαστικά άχρηστα στο πεδίο της μάχης και θεωρούνται ύστατη προσπάθεια από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος έχει χάσει χιλιάδες στρατιώτες στη σύγκρουση.

Η πιο πρόσφατη κίνηση ήρθε λίγες μέρες αφότου ρωσικοί πύραυλοι υπερήχων και κρουζ έπληξαν την Παρασκευή το Κίεβο. Η επίθεση έλαβε χώρα καθώς υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία Αφρικανών ηγετών και ανώτατων αξιωματούχων έφτασε στην Ουκρανία για να συζητήσει τις ειρηνευτικές επιλογές.

Η ουκρανική αεροπορία ανέφερε ότι κατέρριψε έξι ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr, έξι υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους Kinzhal και δύο αναγνωριστικά drones. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι. Ο Ουκρανός ηγέτης Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι το χτύπημα στο Κίεβο κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας έδειξε ότι ο Πούτιν είτε δεν έλεγχε τον στρατό του είτε ήταν «παράλογο». Ο Πούτιν ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του Κιέβου «δεν έχουν καμία πιθανότητα»