ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Titan: «Βρίσκεται στο μέρος που αγαπούσε περισσότερο» λέει η κόρη του Γάλλου που αγνοείται

Υποβρύχιο Titan: «Βρίσκεται στο μέρος που αγαπούσε περισσότερο» λέει η κόρη του Γάλλου που αγνοείται

«Αν δεν τους βρουν, θα είναι πολύ λυπηρό για εμάς επειδή δεν θα τον ξαναδούμε. Αυτό που του άρεσε περισσότερο ήταν να βρίσκεται σε ένα υποβρύχιο, κοντά στον Τιτανικό. Βρίσκεται εκεί που πραγματικά του άρεσε να είναι. Θα προτιμούσα (να πεθάνει) σε ένα μέρος όπου αισθάνεται ευτυχισμένος», είπε η Σιντονί Ναρζολέ, κόρη του Γάλλου που είναι επιβάτης στο αγνοούμενο υποβρύχιο Titan

Ο ωκεανογράφος Ανρί Ναρζολέ «βρίσκεται στο μέρος που αγαπούσε πιο πολύ στον κόσμο» ανέφερε η κόρη του η οποία εξακολουθεί να ελπίζει ότι ο πατέρας της θα σωθεί.

Ο Ανρί Ναρζολέ, με καταγωγή από τη Γαλλία, είναι ο ένας από τους πέντε επιβάτες του υποβρυχίου Titan που αγνοείται από την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023, και είχε προορισμό το ναυαγίου του Τιτανικού, ήτοι 3.800 μέτρα βάθος.

Η κόρη του Γάλλου, Σιντονί Ναρζολέ δήλωσε σήμερα, 22 Ιουνίου 2023, πως βιώνει «πολύ άγχος, πολύ μπερδεμένα συναισθήματα» δεδομένου ότι η αναζήτηση για το υποβρύχιο βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, λαμβάνοντας υπόψη πως το οξυγόνο μέσα στο Titan τελείωσε.

«Κάποιες στιγμές έχω πολλές ελπίδες, είμαι καλά, πιστεύω και ελπίζω. Κάποιες άλλες στιγμές, η ελπίδα εξαφανίζεται και είναι δυσκολότερο να το αντέξω και όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο δύσκολο γίνεται», είπε η 39χρονη που ζει στην πόλη Λα Μασάνα, στην Ανδόρα, στο πρακτορείο Reuters.

«Μερικές φορές δεν βλέπω (τις ειδήσεις) επειδή δεν θέλω να τους ακούω να λένε ότι τώρα (οι πέντε αγνοούμενοι) έχουν πολύ λίγο οξυγόνο. Προτιμώ να ακούω θετικά πράγματα, να ελπίζω, ότι θα συνεχίσουν να τους ψάχνουν», πρόσθεσε.

«Αν δεν τους βρουν, θα είναι πολύ λυπηρό για εμάς επειδή δεν θα τον ξαναδούμε. Αυτό που του άρεσε περισσότερο ήταν να βρίσκεται σε ένα υποβρύχιο, κοντά στον Τιτανικό. Βρίσκεται εκεί που πραγματικά του άρεσε να είναι. Θα προτιμούσα (να πεθάνει) σε ένα μέρος όπου αισθάνεται ευτυχισμένος», είπε η Σιντονί Ναρζολέ, προσπαθώντας με δυσκολία να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Βρέθηκαν συντρίμμια

Συντρίμμια εντόπισε εντός της περιοχής έρευνας, κοντά στον Τιτανικό, το ρομπότ που αναζητεί το υποβρύχιο, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή. Ωστόσο, τα συντρίμμια στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Στην ανακοίνωσή της η αμερικανική ακτοφυλακή αναφέρει ότι ένα σημείο με συντρίμμια ανακαλύφθηκε από ένα τηλεχειριζόμενο όχημα κοντά στην περιοχή έρευνας και οι Aρχές «αξιολογούν τις πληροφορίες», ανέφεραν αξιωματούχοι στο Twitter την Πέμπτη.

Εμπειρογνώμονας δήλωσε με βεβαιότητα ότι τα κομμάτια αυτά ανήκουν στο υποβρύχιο.

Ωστόσο, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ θα περάσει από μια διαδικασία επαλήθευσης για να προσδιορίσει εάν τα συντρίμμια αυτά ανήκουν στο υποβρύχιο.

Ένας εκπρόσωπος της Pelagic Research Services, της εταιρείας που διαχειρίζεται το ρομπότ που ερευνά το ναυάγιο, επιβεβαίωσε στο CNN ότι το τηλεχειριζόμενο όχημά της (ROV), βρήκε το σημείο συντριμμιών.

Σχετικές ειδήσεις