ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Οι εθελοντές του RDK στο πλευρό της Wagner – «Να καθορίσουμε τη μοίρα της πατρίδας»

Ρωσία: Οι εθελοντές του RDK στο πλευρό της Wagner – «Να καθορίσουμε τη μοίρα της πατρίδας»
Arkady Budnitsky/Anadolu Agency via Getty Images

Ρωσία: Στα πρόθυρα εμφυλίου η χώρα μετά την ανταρσία της μισθοφορικής στρατιωτικής ομάδας Wagner. Προελαύνουν προς τη Μόσχα οι δυνάμεις του Πριγκόζιν, δηλώνοντας ότι όλες οι στρατιωτικές μονάδες της επαρχίας Λίπετσκ έχουν προσχωρήσει στις τάξεις της. Οι εθελοντές του RDK με βίντεο καλούν σε συστράτευση στο πλευρό των ανταρτών.

Σκηνές χάους στη Ρωσία με την ομάδα Wagner να ξεκινά «πόλεμο» στον Βλαντιμίρ Πούτιν και να κάνει λόγο για την ανάγκη ανατροπής του. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/6) έχουν ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι δυνάμεις της ομάδας του Γεβγέν Πριγκόζιν φέρονται να είναι μία ανάσα από τη Μόσχα.

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα η Wagner ανακοίνωσε ότι όλες οι στρατιωτικές ομάδες της περιοχής Λίπετσκ έχουν αλλάξει στρατόπεδο και έχουν προσχωρήσει στις δικές της δυνάμεις, συνεχίζοντας την προέλαση για τη ρωσική πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, με ένα βίντεο οι εθελοντές του RDK υποστήριξαν ότι συντάσσονται με τη Wagner. «Καλούμε όλους τους υποστηρικτές του RDK να αναλάβουν ενεργή δράση. Όλοι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να καθορίσουμε τη μοίρα μας και τη μοίρα της Πατρίδας μας», αναφέρεται στο βίντεο μεταξύ άλλων.