ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν ΜακΚάν: Φίλος του υπόπτου μιλά για πρώτη φορά – Η αποκάλυψη για την εξαφάνιση

Μαντλίν ΜακΚάν: Φίλος του υπόπτου μιλά για πρώτη φορά – Η αποκάλυψη για την εξαφάνιση
Associated Press

Πρόκειται για τον βασικό μάρτυρα στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, ο οποίος κατέδωσε στις Αρχές τον Μπρούκνερ.

Ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν παραχώρησε την πρώτη του δημόσια συνέντευξη. Ο μάρτυρας είναι εκείνος που ενημέρωσε πρώτος την αστυνομία για τον Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο οποίος και συνελήφθη ως κύριος ύποπτος.

Ο άνδρας με το όνομα Helge B. εξήγησε πώς γνώρισε για το σκοτεινό παρελθόν του Κρίστιαν Μπρούκνερ και πώς φάνηκε να ενοχοποιείται για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Όπως ισχυρίστηκε, ο ύποπτος του είχε πει κατά λάθος ότι το κορίτσι «δεν ούρλιαξε όταν έπεσε θύμα απαγωγής». Είπε, επίσης, ότι έμαθε για την πραγματική φύση του Μπρούκνερ πολύ πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν, αφού είχε κλέψει μερικές βιντεοκασέτες και όπλο από το σπίτι του υπόπτου.

Ενθυμούμενος την στιγμή που είδε τα βίντεο, τα οποία υποτίθεται ότι έδειχναν τον Μπρούκνερ να κακοποιεί σεξουαλικά μια ηλικιωμένη γυναίκα και μια έφηβη στην Πορτογαλία, ο Helge είπε: «[Το θύμα] είπε: "Αυτό είναι σαν βιασμός!". Και εκείνος απλά απάντησε: "Σώπα". Τότε κατάλαβα τι τύπος ήταν ο Μπρούκνερ».

Μετά από λίγο καιρό ο μάρτυρας έφυγε από την Πορτογαλία, αλλά περιέγραψε στη γερμανική εφημερίδα Bild πώς διασταυρώθηκαν ξανά οι δρόμοι τους με τον Μπρούκνερ, ο οποίος στο μεταξύ είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, ξανά το 2008 σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην Ισπανία.

«Με ρώτησε, "δεν πας πια στην Πορτογαλία και δεν έχεις δουλειές εκεί;". Είπα, "όχι, από τότε που το κορίτσι εξαφανίστηκε εκεί, έχουν γίνει πάρα πολλοί αστυνομικοί έλεγχοι για μένα και δεν το χρειάζομαι καθόλου"», ανέφερε ο Helge.

«[Το θέμα της εξαφάνισης της Μαντλίν] προέκυψε και είπα: "Τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω πώς θα μπορούσε η μικρή να έχει εξαφανιστεί χωρίς ίχνος". Ο Κρίστιαν είχε πιει δύο ή τρεις μπύρες και είπε: "Δεν ούρλιαξε". Σκέφτηκα: Το ξέρει. Έχει κάποια σχέση με αυτό. Όμως μετά διαπίστωσε ότι το κατάλαβα και έφυγε. Στις 3 ή 4 τα ξημερώματα έφυγε από ένα κατάμεστο φεστιβάλ με το τροχόσπιτό του. Τον έψαξα το επόμενο πρωί, αλλά οι γείτονές του είπαν ότι είχε φύγει», προσέθεσε.

Ο Helge στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι είχε προσεγγίσει τις γερμανικές αρχές, αφού βρήκε τις βιντεοκασέτες, αλλά ένας αστυνομικός του είπε να τις πετάξει και να σιωπήσει. «Μίλησα με έναν αστυνομικό που γνωρίζω στη Γερμανία. Μου είπε: "Helge, κράτησε τα χέρια σου μακριά". Ένας δικηγόρος μου είπε το ίδιο πράγμα. Δεν ήμουν σίγουρος τι θα μπορούσε να μου συμβεί – θα μπορούσα να είχα ενοχοποιήσει τον εαυτό μου», τόνισε.

Μάλιστα, προσπάθησε να επικοινωνήσει και με την Scotland Yard, όπως είπε, αλλά δεν του έδωσαν σημασία. Το 2008 μέσω της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής επικοινώνησε για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

«Τηλεφώνησα στην Σκότλαντ Γιαρντ το 2008. Στην τηλεφωνική γραμμή Maddie. Είπα ότι ήξερα κάποιον που μπορεί να έχει κάποια σχέση με αυτό και τους έδωσα το όνομα. Όμως δεν συνέβη κάτι. Τίποτα! Δεν με κάλεσαν ποτέ πίσω. Το 2017 μόλις είχα εκτίσει ποινή φυλάκισης στην Ελλάδα. Όταν άκουσα για την 10η επέτειο της εξαφάνισης της Μαντλίν, θυμήθηκα. Προφανώς η κλήση δεν βοήθησε καθόλου. Έτσι, επικοινώνησα ξανά με την Σκότλαντ Γιαρντ», αναφέρει και προσθέτει: «Τότε με άκουσαν».

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Μαντλίν ΜακΚαν έμενε με την οικογένειά της σε ένα ξενοδοχείο στην Praia da Luz της Πορτογαλίας, όταν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007.

Σχετικές ειδήσεις