ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Ταξιδιωτικό χάος στο Σίδνεϊ λόγω ισχυρών ανέμων

Αυστραλία: Ταξιδιωτικό χάος στο Σίδνεϊ λόγω ισχυρών ανέμων
AP.

Επιβάτες της πτήσης με προορισμό τη Χαβάη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, λόγω «ισχυρών αναταράξεων» στον αέρα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι ισχυροί άνεμοι στο Σίδνεϊ συνεχίζουν να προκαλούν ταξιδιωτικό χάος, με τις αεροπορικές εταιρείες να προειδοποιούν για περαιτέρω προβλήματα στις αναχωρήσεις και τους επιβάτες μίας πτήσης από τη Χονολουλού να καταλήγουν στο νοσοκομείο, λόγω των ισχυρών αναταράξεων στο αεροπλάνο.

Δεν αποκλείεται να κλείσουν και σήμερα –όπως συνέβη χθες– οι διάδρομοι απογείωσης – προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν λόγω για αύξηση της έντασης των ανέμων, σύμφωνα με τον Guardian.

Περισσότερες από εκατό πτήσεις ακυρώθηκαν και πολλές ακόμη καθυστέρησαν το περασμένο 24άωρο (30/06), εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που ανάγκασαν τους υπεύθυνους να περιορίσουν τη λειτουργία του αεροδρομίου σε έναν μονάχα διάδρομο απογείωσης – προσγείωσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σήμερα, πρώτη μέρα των σχολικών διακοπών στην Αυστραλία, πάνω από είκοσι πτήσεις είχαν ήδη ακυρωθεί πριν από τις 09:00, ενώ, τα δρομολόγια που επηρεάζονται είναι κυρίως εγχώρια.

Χθεσινή πτήση της Hawaiian Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Χονολουλού – Σίδνεϊ συνάντησε «αναπάντεχα ισχυρές αναταράξεις» περίπου πέντε ώρες μετά την απογείωση. Τέσσερις επιβάτες και τρεις αεροσυνοδοί χρειάσθηκαν τη φροντίδα ενός επιβάτη ιατρού, ο οποίος βρισκόταν σε επικοινωνία με το ιατρικό προσωπικό εδάφους.

Το Airbus A330 με τους 163 επιβάτες προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ στις 19:45. Δώδεκα άτομα δέχθηκαν ιατρική βοήθεια από ασθενοφόρο που είχε μεταβεί στο σημείο και τρεις επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς, όπως έντονους πόνους στην πλάτη.

Σχετικές ειδήσεις