ΚΟΣΜΟΣ

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Στη δημοσιότητα η διαθήκη - Πώς μοίρασε την περιουσία σε παιδιά και συζύγους

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Στη δημοσιότητα η διαθήκη - Πώς μοίρασε την περιουσία σε παιδιά και συζύγους
AP NewsRoom

Η περιουσία του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το Forbes, ανερχόταν σε 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε το περιεχόμενο της διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και συγκεκριμένα δόθηκε στη δημοσιότητα από το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Η πλειοψηφία της «Fininvest», σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, πηγαίνει στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, Πιερ Σίλβιο και Μαρίνα Μπερλουσκόνι, και έτσι κατέχουν μαζί το 53% του ομίλου με ίσα μερίδια.

Μάλιστα η Fininvest ανακοίνωσε, κατόπιν ανάγνωσης της διαθήκης από την πρόεδρο και το ΔΣ (τα παιδιά του Σίλβιο, δηλαδή Μαρίνα, Πιερ Σίλβιο, Μπάρμπαρα και Λουίτζι), πως κανένα μέρος δεν θα κατέχει έμμεσα τον αποκλειστικό έλεγχο της Fininvest SpA, τον οποίο προηγουμένως ασκούσε ο ίδιος ο πατέρας τους.

Πώς μοίρασε την περιουσία στα παιδιά του

Η Μαρίνα και ο Πιερ Σίλβιο είναι τα παιδιά που αποκτήθηκαν στον πρώτο γάμο του Καβαλιέρε με την Κάρλα Νταλ' Όλιο. Πριν λάβουν το ποσοστό του 53% στην εταιρεία κατείχαν ο καθένας τους το 7,65%.

Τα άλλα τρία παιδιά του, Λουίτζι, Ελεονόρα και Μπάρμπαρα, αποκτήθηκαν από τον δεύτερο γάμο του με τη Βερόνικα Λάριο, θα ελέγχουν από κοινού το υπόλοιπο 47%, ενώ προηγουμένως κατείχαν το 21,42%.

Το περιεχόμενο της διαθήκης επιβεβαιώνει και η Fininvest. Η εν λόγω εταιρεία ελέγχει πλήθος εταιρειών, μεταξύ των οποίων τον τηλεοπτικό όμιλο MediaForEurope (πρώην Mediaset), του οποίου ηγείται ο Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον εκδοτικό οίκο Mondadori, του οποίου προεδρεύει η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, και την τράπεζα Mediolanum.

Χρήματα στον αδερφό του και την τελευταία του σύντροφο

Εκτός από τα παιδιά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αφήνει και 100 εκατομμύρια ευρώ στον αδελφό του Πάολο Μπερλουσκόνι και στην τελευταία του σύντροφο, Μάρτα Φασίνα. Επίσης, 30 εκατομμύρια ευρώ αφήνει στον Μαρτσέλο Ντελ’ Ούτρι, ιδρυτή του Φόρτσα Ιτάλια το 1993.

Ύστερα από την ανάγνωση της διαθήκης, οι μετοχές του ομίλου Mfe-MediasetForEurope υποχώρησαν ελαφρά (-0.8% έως -1.5%).

Σημαντικό είναι να αναφερθεί το γεγονός ότι η περιουσία του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το Forbes, ανερχόταν σε 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, ο ίδιος δεν έδωσε τον απόλυτο έλεγχο σε κανένα παιδί του ατομικά.

Σχετικές ειδήσεις