ΚΟΣΜΟΣ

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Μία «μυστική διαθήκη» από την Κολομβία άναψε «φωτιές»

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Μία «μυστική διαθήκη» από την Κολομβία άναψε «φωτιές»

Η διαθήκη του Μπερλουσκόνι ήταν, αρχικά, προγραμματισμένο να ανοιχτεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, αλλά για «τεχνικούς» λόγους, όπως ειπώθηκε, η διαδικασία αναβλήθηκε.

Ένας Ιταλός επιχειρηματίας «τάραξε» τα νερά πάνω στο οποία «έπλεε» η διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ειδικότερα, ο Μάρκο Ντι Ντούντσιο, μία αμφιλογόμενη προσωπικότητα, μπερλουσκονικού, ωστόσο, τύπου της ιταλικής πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής, ισχυρίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τού άφησε ένα σημαντικό μερίδιο της περιουσίας του στην Καραϊβική, αλλά και στη Fininvest, με ειδική διαθήκη που συνέταξε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021 στη μακρινή… Κολομβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάρκο Ντι Ντούτσιο είχε κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στο Τορίνο το 2014 με τη… «Λίστα Μπούνγκα Μπούνγκα».

Θα περίμενε κανείς ο Μπερλουσκόνι, ωστόσο, να κρατήσει στον επιχειρηματία κακία όταν ο ίδιος τους είχε κάνει ένα χοντρό τρολάρισμα σχετικά με τα αμαρτωλά πάρτι με ανήλικες στην περίφημη βίλα του στο Αρκορε. Η πλάκα αυτή, βέβαια, παραλίγο να στοιχίσει στον «Καβαλιέρε» την ελευθερία του αφού θα τον έστελνε στη φυλακή – και παρά το γεγονός ότι δεν πήγε φυλακή η υπόθεση αυτή τον ταλαιπωρούσε μέχρι λίγο πριν πεθάνει.

Ακόμα και έτσι, όμως, ο Σίλβιο όχι μόνο δεν κράτησε κακία στον φίλο και συνεργάτη του, αλλά τον έκανε και συγκληρονόμο μαζί με τις πρώην συζύγους και τα παιδιά του – οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ, δεν αποκλείστηκαν από τη νόμιμη μοίρα, ήτοι το 80% της κληρονομιάς βάσει της ιταλικής νομοθεσίας.

Στον Μάρκο Ντι Νούντσιο, αν λάβουμε υπόψη την διαθήκη που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του, ο Σίλβιο του φέρθηκε «αδελφικά» θα έλεγε κανείς, αφού του άφησε: το 2% της Fininvest, 26 εκατ. ευρώ σε μετρητά, το περίφημο γιοτ 42 μέτρων «Principessa Vai Via» με σημαία Μονακό, όλα τα υπόλοιπα σκάφη του (!) καθώς και όλες τις βίλες που διέθετε ο Μπερλουσκόνι στην Καραϊβική, ειδικότερα στην Αντίγκουα και στις Αντίλλες.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι και το γεγονός ότι ο Μάρκο Ντι Νούντσιο επικαλείται τη δημοσίευση προ ημερών της μυστικής διαθήκης Μπερλουσκόνι από το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας, προκειμένου να αναγνωριστεί από την ιταλική έννομη τάξη).

Πάντως, όπως και να έχει, η είδηση αυτής της «μυστικής διαθήκης» της Κολομβίας ήρθε την στιγμή που ολόκληρη η Ιταλία αναμένει το άνοιγμα της επίσημης διαθήκης του μακαρίτη.

Η διαθήκη του Μπερλουσκόνι ήταν, αρχικά, προγραμματισμένο να ανοιχτεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, αλλά για «τεχνικούς» λόγους, όπως ειπώθηκε, η διαδικασία αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με δηλώσεις στη «La Stampa» του εντεταλμένου συμβολαιογράφου Αρίγκο Ροβέντα, απομένει να ολοκληρωθούν ακόμη κάποιες πράξεις απογραφής της τεράστιας περιουσίας του Μπερλουσκόνι (που υπολογίζεται γύρω στα 6 δισ. ευρώ) και να συγκεντρωθούν κάποια αποδεικτικά έγγραφα.

Σχετικές ειδήσεις