ΚΟΣΜΟΣ

Πολ Ρούμπενς: Πέθανε ο ηθοποιός που έκανε διάσημο τον Pee-wee Herman

Πολ Ρούμπενς: Πέθανε ο ηθοποιός που έκανε διάσημο τον Pee-wee Herman
AP.

Σε ηλικία 70 ετών.

Ο Πολ Ρούμπενς, ο ηθοποιός που ήταν περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία του Pee-wee Herman, πέθανε χθες το βράδυ (30/07), έπειτα από «μάχη» με τον καρκίνο, σε ηλικία 70 ετών.

«Παρακαλώ, αποδεχθείτε τη συγγνώμη μου, που δεν δημοσιοποίησα όσα αντιμετώπιζα τα τελευταία έξι χρόνια», έγραψε ο Ρούμπενς σε τοποθέτηση που δημοσιεύθηκε στο Instagram μετά τον θάνατό του.

«Χθες το βράδυ αποχαιρετήσαμε τον Πολ Ρούμπενς, έναν εμβληματικό Αμερικανό ηθοποιό, κωμικό, συγγραφέα και παραγωγό του οποίου ο αγαπημένος χαρακτήρας Pee-wee Herman ενθουσίασε γενιές παιδιών και ενηλίκων με τη θετικότητα, την ιδιοτροπία και την πίστη του στη σημασία της καλοσύνης», έγραψε το ίδρυμα Ρούμπενς, στη λεζάντα της εικόνας.

«Ο Πολ, με γενναιότητα και ιδιωτικότητα, πάλεψε τον καρκίνο για χρόνια με την επιμονή και την εξυπνάδα του. Ένα προικισμένο και παραγωγικό ταλέντο, θα ζει για πάντα στο πάνθεον της κωμωδίας και τις καρδιές μας, ως πολύτιμος φίλος και άνθρωπος με αξιοσημείωτο χαρακτήρα και γενναιοδωρία πνεύματος».

Η καλλιτεχνική διαδρομή του Πολ Ρούμπενς και η εμβληματική φιγούρα του Pee-wee Herman

Η καριέρα του Ρούμπενς άρχισε τη δεκαετία του 1970, μετά την ένταξη στον θίασο ζωντανής κωμωδίας του Λος Άντζελες, τους Groundlings, ως αυτοσχεδιαστικός κωμικός και θεατρικός ηθοποιός.

Το 1980, άρχισε το «Pee-wee Herman Show», μία σκηνική παραγωγή με επίκεντρο έναν φανταστικό χαρακτήρα που ανέπτυσσε εδώ και χρόνια. Καθώς ο Pee-wee έγινε μια αγαπημένη κωμική φιγούρα, το σόου του Ρούμπενς έγινε sold out για πέντε συνεχείς μήνες και έγινε ειδική εκπομπή στο HBO. Ο Ρούμπενς αφοσιώθηκε, επίσης, στον χαρακτήρα στις συνεντεύξεις και τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Το 1985, συνεργάστηκε με τον Τιμ Μπάρτον στο «Pee-wee’s Big Adventure», το ντεμπούτο του χαρακτήρα σε ταινία μεγάλου μήκους, το οποίο γνώρισε κριτική και εμπορική επιτυχία. Ο Ρούμπενς επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα για μια επόμενη ταινία, το «Big Top Pee-wee», με τον Ράνταλ Κλάισερ στη σκηνοθεσία.

Σχετικές ειδήσεις