ΚΟΣΜΟΣ

Σινέντ Ο Κόνορ: Το συγκινητικό αφιέρωμα στο λόφο της πατρίδας της και το τελευταίο «αντίο»

To εντυπωσιακό αποχαιρετιστήριο μήνυμα στη Σινέντ Ο'Κόνορ
To εντυπωσιακό αποχαιρετιστήριο μήνυμα στη Σινέντ Ο'Κόνορ

Ένα συγκινητικό μήνυμα προς τιμήν της Σινέντ Ο' Κόνορ αποκαλύφθηκε στην πλαγιά ενός λόφου με θέα την παραθαλάσσια πόλη Bray της Ιρλανδίας, όπου πρόκειται να ταφεί η τραγουδίστρια την Τρίτη (8/8)

Ένα μήνυμα με γράμματα ύψους 30 μέτρων που γράφει «Η Ιρλανδία αγαπάει τη Σινέντ» (ÉIRE ♡ SINÉAD) και ήταν ορατό από αέρος εμφανίστηκε την Κυριακή (6/8) έξω από την πόλη της κομητείας Wicklow, νότια του Δουβλίνου, όπου ήταν το σπίτι της Σινέντ Ο'Κόνορ για 15 χρόνια.

Το αφιέρωμα, που χρησιμοποιούσε το ιρλανδικό όνομα για την Ιρλανδία, εμφανίστηκε 11 ημέρες αφότου η αστυνομία βρήκε την τραγουδίστρια χωρίς τις αισθήσεις της στο διαμέρισμά της στο νότιο Λονδίνο. Η Ο'Κόνορ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών,προκαλώντας σοκ και θλίψη σε όλο τον κόσμο.

Μια δήλωση από την οικογένεια της αναφέρει ότι θα ταφεί την Τρίτη (8/8) και ότι το κοινό θα μπορέσει να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής όταν η ακολουθία θα περάσει την παραλία του Bray. «Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Harbour Bar, στο τέλος του Strand Road και θα συνεχίσει κατά μήκος της παραλίας μέχρι το άλλο άκρο του Strand Road, όπου η Σινέντ και η οικογένειά της θα συνεχίσουν σε μια ιδιωτική ταφή», ανέφεραν οι οικείοι της.

«Η Σινέντ αγαπούσε να ζει στο Bray και τους ανθρώπους σε αυτό. Με αυτήν την πομπή, η οικογένειά της θα ήθελε να αναγνωρίσει την έκρηξη αγάπης για εκείνη από τους ανθρώπους του Co Wicklow και όχι μόνο, από τότε που έφυγε την περασμένη εβδομάδα για να πάει σε άλλο μέρος».

Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες. Η Ο'Κόνορ χρησιμοποίησε επίσης το μουσουλμανικό όνομα Shuhada' Sadaqat. Η πινακίδα στην πλαγιά του λόφου εμφανίστηκε πάνω από ένα ορόσημο ναυσιπλοΐας που ανακαλύφθηκε ξανά πρόσφατα, το οποίο γράφει «Éire» και χρησιμοποιήθηκε για την καθοδήγηση πιλότων.

Η πρωτοβουλία ήταν μια συνεργασία μεταξύ ενός δημιουργικού πρακτορείου με έδρα το Δουβλίνο, του The Tenth Man, και του ειδικού στις τοιχογραφίες Mack Signs. Ένα drone κινηματογράφησε την εγκατάσταση από αέρος. Η πινακίδα ήταν κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό και επρόκειτο να αφαιρεθεί το βράδυ της Κυριακής (6/8)

«Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για τη Σινέντ από τον πρόσφατο θάνατό της, δεν είμαι σίγουρος τι έχει απομείνει να πω», δήλωσε ο Richard Seabrooke, εκτελεστικός διευθυντής δημιουργικού του The Tenth Man. «Θέλαμε απλώς να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να σηματοδοτήσουμε τη στιγμή με μια τολμηρή δήλωση που συμβολίζει τι σήμαινε για αυτή τη μικρή χώρα μας».

Την περασμένη εβδομάδα, η γέφυρα του Samuel Beckett πάνω από το Liffey φωτίστηκε με στίχους από την αξεπέραστη επιτυχία της Ο'Κόνορ το 1990, με τίτλο Nothing Compares 2 U.

Πηγή: Guardian