ΚΟΣΜΟΣ

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Σκηνοθέτησε τον θάνατό του; Τα σενάρια συνωμοσίας πληθαίνουν

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Σκηνοθέτησε τον θάνατό του; Τα σενάρια συνωμοσίας πληθαίνουν

Ο αρχηγός της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, είναι νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν για το αντίθετο

H είδηση του θανάτου σε συντριβή αεροπλάνου του επικεφαλής του παραστρατιωτικού ομίλου Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αποτελεί για την ώρα θέμα εμρνηνείας με σενάρια που τον θέλουν να σκηνοθέτησε τον θάνατό του.

Κανάλια στο Telegram που συνδέονται με τον Πριγκόζιν επιβεβαίωσαν τον θάνατό του, ενώ στην ίδια πλατφόρμα πριν από δύο ημέρες εμφανιζόταν ο αρχηγός της Βάγκνερ με ρούχα παραλλαγής και τουφέκι εφόδου στα χέρια σε κάποια χώρα της Αφρικής.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν εκφράζει «εύλογες αμφιβολίες» αναφορικά με «τις συνθήκες» της συντριβής του αεροπλάνου. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε αιφνιδιασμένος.

Βρετανικά μέσα μεταδίδουν ότι ο 62χρονος αρχηγός της Βάγκνερ μπορεί και να σκηνοθέτησε τον θάνατο του και να διέφυγε με άλλο αεροσκάφος, καθώς ένα δεύτερο αεροσκάφος που συνδέεται με τη Βάγκνερ εντοπίστηκε σε ραντάρ να κάνει ελιγμούς πάνω από την περιοχή της συντριβής.

Σατανική σύμπτωση ο «στρατηγός Αρμαγεδών»

Το δικινητήριο αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη, συνετρίβη την ημέρα που καρατομήθηκε ο αποκαλούμενος «στρατηγός Αρμαγεδών» και αρχηγός της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τον Πριγκόζιν και φέρεται να γνώριζε τα σχέδια του για την ανταρσία που έκανε η μισθοφορική ομάδα πριν από 3 μήνες.

Τον Ιούνιο, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είχε τεθεί επικεφαλής μιας εξέγερσης εναντίον του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους άνδρες του που κατέλαβαν για σύντομο χρονικό διάστημα στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη νότια Ρωσία, πριν κατευθυνθούν προς τη Μόσχα.

Τι λένε οι Αμερικανοί

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες μιλούν για τρεις εκδοχές: Είτε τη σύγκρουση με άλλο αεροσκάφος στον αέρα ή δομική αστοχία υλικού που να έκανε το αεροπλάνο να διαλυθεί στον αέρα ή το αεροπλάνο καταρρίφθηκε.

Πολλά δημοσιεύματα επισημαίνουν παράλληλα ότι τα «ορφανά» της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ υιοθετήθηκαν ήδη από τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξαντρ Λουκασένκο.

Πηγή: ΕΡΤ