ΚΟΣΜΟΣ

Κριστίνα Ρασπόποβα: Η αεροσυνοδός του Πριγκόζιν που σκοτώθηκε - Η τελευταία της ανάρτηση

Κριστίνα Ρασπόποβα: Η αεροσυνοδός του Πριγκόζιν που σκοτώθηκε - Η τελευταία της ανάρτηση

Γεβγκένι Πριγκόζιν: H Kristina Yadrevskay, πριν την απογείωση μίλησε με την οικογένειά της και ανέφερε ότι η πτήση είχε καθυστερήσει 

Χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο ηγέτης της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές για τους συνεπιβάτες του που βρήκαν επίσης τραγικό θάνατο στο μοιραίο τζετ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η αεροσυνοδός του Πριγκόζιν, Κριστίνα Ρασπόποβα, πριν την απογείωση μίλησε με την οικογένειά της και ανέφερε ότι η πτήση είχε καθυστερήσει εξαιτίας ενός τεχνικού ελέγχου και απροσδιόριστων επισκευών.

Η αεροσυνοδός ζούσε στη Μόσχα φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο και σπούδασε στο πανεπιστήμιο νομικής και οικονομικών στη ρωσική πρωτεύουσα. Μάλιστα η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει στα social media ήταν το πρωί της Τετάρτης όπου φαίνεται να γευμάτιζε σε καφετέρια του αεροδρομίου.

Η πρώτη αντίδραση Πούτιν

H πρώτη αντίδραση του Ρώσου προέδρου, μετά το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν και σε άλλα εννέα άτομα.

Σύμφωνα με το BBC, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στέλνει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, περιγράφοντας μάλιστα τον Πριγκόζιν ως «ταλαντούχο επιχειρηματία».

Επιπλέον, σε τηλεοπτικό μήνυμα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εξονυχιστική έρευνα προκειμένου να βρεθεί η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους, ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό θα πάρει καιρό».

«Ο Πριγκόζιν έκανε σοβαρά λάθη»

«Γνώριζα τον Πριγκόζιν για πολλά χρόνια, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990», πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Ήταν ένας άνθρωπος με περίπλοκη μοίρα που έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του, αλλά επίσης επεδίωξε να επιτύχει τα απαραίτητα αποτελέσματα - τόσο για τον εαυτό του, όσο και τη στιγμή που του το ζήτησα, για τον κοινό σκοπό, όπως αυτούς τους τελευταίους μήνες», τόνισε.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο επίσημο σχόλιο από το Κρεμλίνο όσον αφορά τον θάνατο του Πριγκόζιν.