ΚΟΣΜΟΣ

«Η πιθανότητα να υπάρχει εξωγήινη ζωή είναι σχεδόν 100%», αναφέρει Έλληνας επιστήμονας

«Η πιθανότητα να υπάρχει εξωγήινη ζωή είναι σχεδόν 100%», αναφέρει Έλληνας επιστήμονας
NASA via AP.

Οι εκτιμήσεις του επόπτη στο Κέντρο Διαστημικών Ερευνών, Σταμάτη Κριμιζή, μία ημέρα μετά τις αποκαλύψεις της NASA για τα UAP (Ανώμαλα Φαινόμενα Άγνωστου Ταυτότητας).

«Υπάρχουν και ψάχνουμε να βρούμε τι είναι». Αυτή η φράση συνοψίζεται στο συμπέρασμα της χθεσινής (14/09) συζήτησης μεταξύ αξιωματούχων και οι ειδικών της NASA αναφορικά με τις έρευνες για τα UAP.

Η NASA ορίζει ως Unidentified Anomalous Phenomena, δηλαδή Ανώμαλα Φαινόμενα Άγνωστου Ταυτότητας, τα γεγονότα που παρατηρούνται στον ουρανό, τα οποία δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη. Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους UFO, ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι ο όρος είχε αρνητική χροιά, έχει αντικατασταθεί επισήμως από τον όρο UAP.

Σήμερα (15/09), ο επόπτης στο Κέντρο Διαστημικών Ερευνών, Σταμάτης Κριμιζής, εξέφρασε την άποψη ότι η NASA, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο, δεν αποκρύπτει στοιχεία και προσέθεσε ότι η πιθανότητα να υπάρχει άλλη μία Γη στο σύμπαν συγκεντρώνει σχεδόν 100%, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια στιγμή στο διάστημα ζωή από άλλο είδος, ο κ. Κριμιζής τόνισε ότι υπάρχουν γύρω στα 40 δισεκατομμύρια εξωπλανήτες παρόμοιοι με τη Γη. «Αν βάλουμε αυτούς τους αριθμούς, μαζί με όλα αυτά και προσθέσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν και 2 τρισεκατομμύρια γαλαξίες, φθάνουμε σε πιθανότητες με έναν αριθμό με είκοσι μηδενικά. Η πιθανότητα να υπάρχει άλλη μία Γη σε έναν από αυτούς τους γαλαξίες είναι σχεδόν 100%, αλλά οι αποστάσεις είναι τέτοιες, που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα», προσέθεσε ο επιστήμονας.

Σχετικές ειδήσεις