ΚΟΣΜΟΣ

Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ παραιτείται από Πρόεδρος των Fox και News Corp

Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ παραιτείται από Πρόεδρος των Fox και News Corp

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, μία εκ των «θρυλικών» προσωπικοτήτων των αμερικανικών ΜΜΕ, γνωστοποίησε ότι συνταξιοδοτείται.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ πρόκειται να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο της Fox Corporation όσο και της News Corporation, σύμφωνα με σημερινή (21/09) ανακοίνωση της εταιρείας. Μετά την αποχώρηση του ενός γιου του (Τζέιμς Μέρντοχ) από τον όμιλο, το 2020, ο άλλος γιος του, Λάχλαν Μέρντοχ, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα.

Ο Μέρντοχ θα ήθελε να δει ένα από τα τρία παιδιά που έχει με τη δεύτερη σύζυγό του, Άννα, να αναλαμβάνουν τα ηνία της μιντιακής αυτοκρατορίας, σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για την Ελίζαμπεθ, τον Λάχλαν και τον Τζέιμς.

Η Ελίζαμπεθ φάνταζε η ικανότερη για τη θέση, όμως, το 2000 εγκατέλειψε την οικογενειακή επιχείρηση και ίδρυσε τη δική της –εξαιρετικά επιτυχημένη– εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών. Ο Λάχλαν έμοιαζε να ακολουθεί τα βήματά του, αλλά το 2005 παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της News Corp, ύστερα από ρήξη με τον επικεφαλής του Fox News, Ρότζερ Έιλς.

Αυτά τα γεγονότα άφησαν τον Τζέιμς ως προφανή διάδοχο. Για την επόμενη δεκαετία, ο Τζέιμς θα ανέβαινε τις κλίμακες της ιεραρχίας, υποσχόμενος να κάνει την αυτοκρατορία του Μέρντοχ ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα και επενδύοντας σε brands πολυμέσων όπως η Hulu και το National Geographic.

Ωστόσο, η φιλελεύθερη πολιτική του και η επιθυμία να κάνει τη News Corp σεβαστή στους κύκλους της ελίτ, ερχόταν σε «σύγκρουση» με τη «γραμμή» του πατέρα του. Το 2015, ο μεγαλύτερος γιος, Λάχλαν, συμφώνησε να επιστρέψει από την Αυστραλία ως διάδοχος του πατέρα του.

Σχετικές ειδήσεις