ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Ρότερνταμ: Πολλοί οι νεκροί από τους πυροβολισμούς αναφέρουν οι Αρχές

Μακελειό στο Ρότερνταμ: Πολλοί οι νεκροί από τους πυροβολισμούς αναφέρουν οι Αρχές
AP

Πολλοί οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Ρότερνταμ, με την Αστυνομία να μην δίνει ακριβή αριθμό αλλά να έχει ήδη ενημερώσει τις οικογένειες των θυμάτων

Για πολλούς νεκρούς κάνει λόγο η Αστυνομία δύο ώρες μετά τις έρευνες στο εσωτερικό του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου στο Ρότερνταμ, όπου αναζητούσε θύματα και τραυματίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα πυρά που εξαπέλυσε ο ένοπλος δράστης οι νεκροί είναι αρκετοί και οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ήδη ενημερωθεί.

Η Αστυνομία δεν προχωράει σε επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των νεκρών ενώ άγνωστος τελικά είναι και ο αριθμός των τραυματισμένων ανθρώπων, ενώ στην αρχή έκαναν λόγο για τρία άτομα.

Με νεότερη ενημέρωσή της για τις επιθέσεις με πυρά που εξαπέλυσε ένας ένοπλος σήμερα στο Ρότερνταμ, η αστυνομία έκανε λόγο για νεκρούς από το συμβάν, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε τη στιγμή που οι Αστυνομικοί έχουν συλλάβει τον δράστη:

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν αρχικά μέσα σε ένα σπίτι στην ολλανδική πόλη και συνεχίστηκαν μέσα σε μια αίθουσα σε ένα κοντινό πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο. Οι Αστυνομικοί μπήκαν στο ιατρικό κέντρο σε αναζήτηση του υπόπτου, ο οποίος περιγράφεται ως ένας ψηλός άνδρας με στρατιωτική ενδυμασία.

Οι τοπικές αρχές ασφαλείας ανέφεραν ότι ξέσπασε φωτιά στο σπίτι που σημειώθηκε η επίθεση, η φωτιά στη συνέχεια κατασβέστηκε. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ξέσπασε φωτιά και μέσα στο πανεπιστήμιο.