ΚΟΣΜΟΣ

Ρότερνταμ: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο Erasmus MC - Δύο τραυματίες

Ρότερνταμ: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο Erasmus MC - Δύο τραυματίες

Σε σοκ οι μαθητές στο πανεπιστήμιο Erasmus MC στο Ρότερνταμ μετά από πυροβολισμούς

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στο Ρότερνταμ στο πανεπιστήμιο Erasmus MC με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η είσοδος του Erasmus MC είναι προς το παρόν κλειστή. Οι φοιτητές βγήκαν κλαίγοντας, ενώ οι φοιτητές από το κοντινό Hogeschool δεν επιτρέπεται να βγουν από το κτίριο. Ένας καθηγητής ενδέχεται να έχει δεχτεί πυροβολισμούς. Λέγεται ότι διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, σύμφωνα με αρκετούς μαθητές.

Πολλαπλές ομάδες σύλληψης έσπευσαν στο Erasmus MC στο Ρότερνταμ. Στην οροφή του κτιρίου βρίσκονται βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται στο σημείο, επικρατεί πανικός.

Σύμφωνα με το tubantia.nl ο δράστης διέφυγε πιθανόν με μοτοσικλέτα. Ο δράστης είναι ψηλός, έχει μαύρα μαλλιά, είναι γύρω στα 20 και φέρει σακίδιο και ακουστικά, ανέφερε η αστυνομία στο X, πρώην Twitter.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης νωρίτερα ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο στο Heiman Dullaertplein. Αρκετοί κρότοι φέρεται να ακούστηκαν από το σημείο, δήλωσε εκπρόσωπος της περιοχής ασφαλείας. Η φωτιά επεκτάθηκε σε άλλα κτίρια. Οι πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν η φωτιά σχετίζεται με τους πυροβολισμούς. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, όπως και το αν υπήρχαν άνθρωποι στο κτίριο.