ΚΟΣΜΟΣ

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Απαντάει στις νέες κατηγορίες βιασμού - «Ποτέ μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα»

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Απαντάει στις νέες κατηγορίες βιασμού - «Ποτέ μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα»
Getty / Φωτογραφία Αρχείου

«Το να πληγώσω μια γυναίκα θα ήταν σαν να κλωτσάω την ίδια μου τη μητέρα στο στομάχι», αναφέρει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε ανοιχτή επιστολή στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» για τις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών

Αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, με ανοιχτή επιστολή στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, με τον τίτλο: «Je veux enfin vous dire ma vérité», που σημαίνει: «Θέλω επιτέλους να σας πω την αλήθεια μου».

Ο 74χρονος ηθοποιός έγραψε: «Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα», τονίζοντας πως: «Στο δικαστήριο των μέσων ενημέρωσης, στο λιντσάρισμα που μου επιφυλάχθηκε, έχω μόνο τον λόγο μου για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

Όπως αναφέρει το BBC, κατά του ηθοποιού διενεργήθηκε έρευνα για φερόμενο βιασμό το 2021, όταν μία γυναίκα τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε και τη βίασε στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 2018, τότε, ο δικηγόρος του δήλωνε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πελάτης του «αμφισβητεί πλήρως» τον ισχυρισμό.

Φέτος, ο Ντεπαρντιέ δέχθηκε νέες καταγγελίες από 13 γυναίκες για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση, όπως αποκαλύπτει έρευνα της γαλλικής ιστοσελίδας Mediapart. Όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες, ο ηθοποιός αρνήθηκε οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά, μέσω της δικηγορικής του εταιρείας, «Cabinet Temime» που εδρεύει στο Παρίσι.

Η εταιρεία δήλωσε, ότι κάποιες καταθέσεις στην έκθεση της Mediapart φαίνεται να βασίζονται σε υποκειμενικές εκτιμήσεις ή/και ηθικές κρίσεις.

Η επιστολή του 74χρονου στη Le Figaro είναι η πρώτη άμεση απάντηση του ηθοποιού στους ισχυρισμούς σε βάρος του.

«Δεν μπορώ πλέον να επιτρέψω αυτά που ακούω, αυτά που διαβάζω για τον εαυτό μου εδώ και αρκετούς μήνες», έγραψε ο Ντεπαρντιέ. «Το να πληγώσω μια γυναίκα θα ήταν σαν να κλωτσάω την ίδια μου τη μητέρα στο στομάχι».

Παράλληλα στην επιστολή, αφήνει να εννοηθεί πως η γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό ήρθε στο δωμάτιό του «με δική της θέληση».