ΚΟΣΜΟΣ

Γρανάδα: Τα «κλικ» από τη δεξίωση των Ευρωπαίων ηγετών – Οι χειραψίες και τα «πηγαδάκια»

Γρανάδα: Τα «κλικ» από τη δεξίωση των Ευρωπαίων ηγετών – Οι χειραψίες και τα «πηγαδάκια»
AP.

Η χθεσινή βραδιά (05/10), μετά τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ηγετών στο πλαίσιο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα, «έκλεισε» με μία λαμπρή δεξίωση στο παλάτι της Αλάμπρα.

Η κοινή γραμμή για το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί τη βασικότερη εξέλιξη μετά την ολοκλήρωση του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από το οποίο δεν προέκυψε κάποια σημαντική συμφωνία αναφορικά με τα υπόλοιπα περιφερειακά ζητήματα της «Γηραιάς Ηπείρου».

Κατά τη χθεσινή (05/10) συνεδρίαση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πλαισίωσαν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μία συμβολική κίνηση η οποία υποδεικνύει τη διατήρηση του πνεύματος υποστήριξης της Ευρώπης προς το Κίεβο, εν μέσω ανησυχιών για την έμπρακτη συνδρομή των Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε πως «ανησυχώ ότι η πολιτική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα έχει επιπτώσεις στην ενίσχυση της Ουκρανίας», μιλώντας στο CNBC.

Παρ’ ότι η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου ματαιώθηκε δίχως εξηγήσεις, η βραδιά «έκλεισε» με μία λαμπρή δεξίωση στο παλάτι της Αλάμπρα, όπου ο Βασιλιάς Φελίπε και η Βασίλισσα Λετίθια υποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες ηγέτες, με ορισμένους από εκείνους να συνοδεύονται από τους / τις συντρόφους τους, όπως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, μεταξύ άλλων.

Granada-European-leaders-1.jpg

Σχετικές ειδήσεις