ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Χαμάς: Οκτώ νεκροί Γάλλοι υπήκοοι και 20 αγνοούμενοι

Catherine Colonna
Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Catherine Colonna
Photo: AP

Έκτακτη πτήση της Air France που θα γίνει αυτή την Πέμπτη για τον επαναπατρισμό Γάλλων

Ο αριθμός των Γάλλων υπηκόων που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις στο Ισραήλ ανέρχεται σε 8, ενώ 20 ακόμη Γάλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται, ορισμένοι από τους οποίους «πιθανότατα έχουν απαχθεί», ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά προειδοποιώντας ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.

«Με μεγάλη λύπη (...) σας ενημερώνω ότι αυτή τη στιγμή, θρηνούμε τον θάνατο οκτώ συμπατριωτών μας σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις και δεν έχουμε νέα για 20 αγνοούμενους», μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένα παιδί, τόνισε.

Η υπουργός ανακοίνωσε επίσης την πραγματοποίηση μιας έκτακτης πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Air France που θα γίνει αυτή την Πέμπτη για τον επαναπατρισμό Γάλλων από το Ισραήλ.

Ταυτόχρονα από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι τις τελευταίες 48 ώρες έχουν εντοπιστεί στη Γαλλία περίπου 20 ενέργειες αντισημιτισμού. Οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας της γαλλικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι αύριο Τετάρτη θα επισκεφτούν εβραϊκά σχολεία της χώρας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ενέργειες αυτές.