ΚΟΣΜΟΣ

Το Newsbomb.gr στο φλεγόμενο Ισραήλ - Αποχωρούν μαζικά οι τουρίστες (φωτογραφίες)

Το Newsbomb.gr στο φλεγόμενο Ισραήλ - Αποχωρούν μαζικά οι τουρίστες (φωτογραφίες)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Άρον άρον αποχωρούν από το Ισραήλ οι τουρίστες με προορισμό την Ιορδανία - Το Newsbomb.gr βρίσκεται στη Μέση Ανατολή

Αποστολή στο Ισραήλ: Σωτήρης Σκουλούδης

Μαζικά φεύγουν οι τουρίστες του Ισραήλ από τα σύνορα με τα Ιορδανία, καθώς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ υπολειτουργεί. Άλλες δίοδοι δεν υπάρχουν, καθώς από τον βορρά είναι ο Λίβανος, από όπου χθες υπήρχε μπαράζ βομβαρδισμών προς τα ενδότερα της χώρας, από στοιχεία πυροβολικού της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ απάντησε με βομβαρδισμό των θέσεων αυτών. Στο νότο είναι η λωρίδα της γάζας, όπου συγκεντρώνονται τα ισραηλινά στρατεύματα για την επικείμενη επιχείρηση.

Έτσι, όσοι τουρίστες είχαν απομείνει ή όσοι θέλουν να διαφύγουν από τη χώρα επιλέγουν τη λύση της Ιορδανιας, ενώ από τα σύνορα χρειάζονται δυο ώρες μέχρι το αεροδρόμιο του Αμμάν.

Το Νewsbomb.gr ακολούθησε την αντίστροφη διαδρομή και κινείται προς το Τελ Αβίβ, από τον βόρειο δρόμο, δηλαδή αποφεύγοντας τη Δυτική Όχθη και τη διαδρομή από την Ιερουσαλήμ, όπου και εκεί η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, ενώ στο κέντρο της ιστορικής πόλης χθες Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δυο μαχητές της Χαμάς.