ΚΟΣΜΟΣ

Σειρήνες πολέμου ήχησαν στο κέντρο του Ισραήλ

Σειρήνες πολέμου ήχησαν στο κέντρο του Ισραήλ
AP.

Συναγερμός σήμανε ξανά στο κέντρο του Ισραήλ, αφού ήχησαν σειρήνες πολέμου.

Οι κάτοικοι του Ισραήλ ζουν εφιαλτικές στιγμές τα τελευταία εικοσιτετράωρα λόγω του πολέμου ανάμεσα στον στρατό και τους μαχητές της Χαμάς, ενώ, ήχησαν εκ νέου σειρήνες πολέμου στο κέντρο της χώρας.

«Μείνετε στο σπίτι και κλειδώστε τις πόρτες» – Δραματική έκκληση στους πολίτες

Οι κάτοικοι πόλης του βόρειου Ισραήλ κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν όλες τις πόρτες, λόγω «ενδεχόμενης εισβολής». Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραήλ εξέδωσε την προειδοποίηση.

Άρχισε το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας – Συμμετέχουν οι Γκαντς και Άιζενκοτ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σημερινό (11/10) Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης, στο οποίο συμμετέχουν τόσο ο Υπουργός Άμυνας, Ιώβ Γκάλαντ, όσο και οι Μπένι Γκαντς και Γκάντι Άιζενκοτ.

Νωρίτερα, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου και του επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντς, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ακόμη, εγκρίθηκε η συμμετοχή των Ιώβ Γκάλαντ και Μπένι Γκαντς στο Υπουργικό Συμβούλιο, μαζί με τους Γκάντι Άιζενκοτ (μέλος του κόμματος του Μπένι Γκαντς και πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ) και Ρον Ντέρμερ (Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων), οι οποίοι θα υπηρετήσουν ως παρατηρητές.

Οι αρχές του τακτικού Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος, θα παραμείνουν αμετάβλητες. Το κόμμα Εθνικής Ενότητας θα έχει πέντε Υπουργούς στην κυβέρνηση, χωρίς χαρτοφυλάκια.

Σχετικές ειδήσεις