ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που βόμβα του ισραηλινού στρατού χτυπάει διασώστες στη Γάζα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που βόμβα του ισραηλινού στρατού χτυπάει διασώστες στη Γάζα

Διασώστες στη Γάζα χτυπήθηκαν από επιδρομές του ισραηλινού στρατού 

Συνεχίζεται το μπαράζ βομβαρδισμών από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας καταγράφει έναν από τους βομβαρδισμούς, στη Χαν Γιουνίς στα νότια της Γάζας τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τετραώροφου κτηρίου, με τους γείτονες να τρέχουν για να βοηθήσουν τους ενοίκους.

Στο πρακτορείο Reuters μίλησε ο Μοχάμεντ Σαντίκ, λέγοντας ότι «είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια και μέχρι τώρα ούτε εμείς, ούτε οι διασώστες καταφέραμε να τους βγάλουμε». Δημοσιογράφος από τη Γάζα συνόδεψε το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου, το οποίο έψαχνε για επιζώντες στο σημείο καταγράφοντας όσα έβλεπε.

Στο βίντεο φαίνεται ένας διασώστης, τη στιγμή που περπατάει σε ένα σοκάκι και σημειώνεται μπροστά του μία τεράστια έκρηξη. Οι διασώστες σπεύδουν στα ασθενοφόρα και απομακρύνονται, ενώ τα αεροπλάνα βρίσκονται ακριβώς από πάνω τους. Ένας από τους διασώστες που έχει τραυματιστεί φωνάζει «Τα μάτια μου, τα μάτια μου».

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να απελευθερωθούν οι γυναίκες και τα παιδιά», είπε στους δημοσιογράφους. «Δεν θέλω να μιλώ για πολιτική, δεν θέλω να βρίσκομαι εδώ. Αγαπώ τους φίλους μου και το σπίτι μου και το κιμπούτς μου. Ελπίζω να επιστρέψουμε εκεί και δεν θα με ξαναδείτε», είπε.