ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διαβουλεύσεις ΗΠΑ - Αιγύπτου για να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διαβουλεύσεις ΗΠΑ - Αιγύπτου για να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα
AP

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή αργότερα μέσα στην ημέρα, θα μπορέσει να ανοίξει για κάποιες ώρες. Παρόλαυτα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει»

Οι ΗΠΑ εργάζονται πολύ σκληρά προκειμένου να καταφέρουν να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα, ενώ διαβουλεύονται με την Αίγυπτο για το πώς να το διαχειριστούν, προστατεύοντας τα συμφέροντα της Αιγύπτου.

«Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή αργότερα μέσα στην ημέρα, θα μπορέσει να ανοίξει για κάποιες ώρες. Παρόλαυτα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει», είπε στο CNN o εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

«Είχαμε αυτές τις ελπίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο, μόνο και μόνο για να τις δούμε να εξανεμίζονται», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως η Αίγυπτος «πρέπει να είναι πρόθυμη να έχει ανοιχτή αυτή την πύλη και να έχει ροές ανθρώπινης κυκλοφορίας μέσω αυτής. Είμαστε σε συζητήσεις μαζί τους για να δούμε πώς θα έμοιαζε κάτι τέτοιο».